|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Yoğurttaki Bakterilerin Faydaları

Bakterilerle kültürlenmiş bir süt ürünü olan yoğurt, insan vücudunda faydalı etkiler sağlar. Bu bakteriler normalde sindirim sistemi içinde yaşar, ancak bazen hastalık veya antibiyotikler gibi bazı ilaçların kullanımı ile tükenir. Canlı bakteriyel kültürlerle yoğurt tüketmek, bu kaybolan bakterilerin yerini alabilir ve vücuda faydalı mikroorganizmaların yeni kolonilerini ortaya çıkarabilir. Toplu olarak, bu bakterilere probiyotik denir.

Türleri

Yoğurttaki en yaygın bakteri türlerinden biri, Lactobacillus suşlarıdır. Suş Lactobacillus bulgaricus, yoğurt üretimi sırasında bakteri Streptococcus thermophilus ile birlikte süte eklenir. Yoğurt ilave edilebilecek diğer laktobasil türleri, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus caseii ve Lactobacillus reutri'dir. Bifidobacterium animalis ve Bifidobacterium lactis gibi Bifidum bakterileri de yoğurt için popüler bir katkı maddesidir.

Form

Probiyotik bakteriler de ek formda bulunurken, bu yararlı bakterileri yoğurt gibi bütün yiyeceklerde tüketebilirler. Penn State University, faydalı etkilerini artırdığını açıklıyor. Bakteriler ayrıca vücut tarafından daha kolay kullanılan, kalsiyum gibi yoğurttaki diğer besinleri de yapabilirler. Probiyotik bakteriler içeren yoğurt, kremsi bir yarı katı veya kalın bir içilebilir sıvı olarak mevcuttur.

Gastrointestinal Etkiler

Yoğurttaki probiyotik bakteriler bağırsakları kolonize edebilir, istila etmeyi deneyebilecek her türlü dostça olmayan bakteri toplayabilir ve diğer sağlıklı bağırsak bakterilerinin gelişmesini sağlamak. Özellikle Lactobacillus acidophilus, bağırsaktaki dost bakterilerin gelişimini teşvik eder. Antibiyotik alan veya rotavirüs ile enfekte olan çocuklar, probiyotik laktobasil içeren yoğurt tüketirlerse ishal korunabilir. Lactobaciullus acidophilus ve Bifidobacterium lactis türlerini içeren yoğurt, mide ülserlerine karşı koruyucu bir etki gösterir. Bifidobacterium animalis de dahil olmak üzere probiyotik bakteriler, yiyeceklerin sindirim sistemi yoluyla geçişini hızlandırarak kabızlığın görülme sıklığını azaltır.

Diğer Yararları

Yoğurttaki bakteri kültürleri, bağışıklık sistemini uyaran bileşikler üretebilir. Dünyanın En Sağlıklı Gıdalarına göre, Lactobacillus casei bir zatürree enfeksiyonuyla savaşabilir. Bakterinin koruyucu etkileri ayrıca kadınları maya enfeksiyonlarından koruyabilir. Lactobacillus suşları, artrit üzerinde olumlu bir etkiye sahip olabilir ve bu da iltihaplanmayı kolaylaştırır. Probiyotik yoğurt ayrıca LDL kolesterolün düşürülmesine ve ağız kokusunun iyileştirilmesine yardımcı olabilir. Ayrıca, Lactobacillus'un canlı aktif kültürleri, laktozu tahrip eden, süt içemeyen laktoz intoleransı olan kişiler tarafından bile tolere edilebilecek bir enzim olan laktaz üretir.

Dikkat Edilecek Noktalar Belirli bir yoğurt markasının içeriği önemlidir. Bazı paketlenmiş yoğurtların, ambalajda talep edilen belirli suşları içermediği bulunmuştur. Yoğurt, gram başına en az 100 milyon aktif canlı kültür içerdiğinde en fazla yararı sağlar. Sağlık için yoğurt seçerken, ilave şeker içeren versiyonlardan kaçının ve azaltılmış yağ veya yağsız sütün yaptığı sade yoğurt tercih edin.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır