|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Sızdıran Gut Sendromu için Probiyotikler ve Takviyeler

Sızdıran bağırsak sendromu, tanımlanması zor, tek başına tedavi edilmesi zor olan bir sindirim sistemidir. En yaygın ishal şikayeti ötesinde, geniş kapsamlı semptomları olan çeşitli sağlık durumlarıyla ilişkilendirilmiştir. Bu sendromun tedavisi için sıklıkla önerilen tedavilerden biri diyet probiyotiklerinin kullanılmasıdır. Her ne kadar mutlaka bir tedavi olmasalar da, probiyotikler önemli bir rahatlama sağlayabilirler.

Bağırsak hiperpermeabilitesi olarak da adlandırılan sızıntılı bağırsak sendromu, Crohn hastalığı olan kolit hastalığına bağlı bir durumdur. Çölyak, irritabl bağırsak hastalığı, artrit, karaciğer hastalığı, pankreatit, alerji ve daha fazlası. İnce bağırsaklarınız, vücudunuzu aynı anda sizi hasta edebilecek toksinleri emmekten korurken, besinlerden besin emilimini en üst düzeye çıkarmak zorundadır. Bağışıklık sisteminizin üçte ikisi ince bağırsağınızın içinde olduğundan, sindirim dengesini bozan herhangi bir şeyin büyük etkileri olabilir. Leaky bağırsak sendromunda, enterocyte hücreleri adı verilen bir kat bağırsaktan emici hücreden oluşan bağırsaklarınızın astarı, toksinlerin kan dolaşımınıza girmesine izin vererek, hastalığa yol açan boşluklar geliştirir.

Probiyotiklerin Yararları

p> Probiyotikler, bağırsak sisteminize normal olarak oturan ve sağlıklı kalmasına yardımcı olan 500'den fazla dost bakteri türüne benzer canlı mikroorganizmalardır. En yaygın iki bakteri grubundan gelir: Lactobacillus veya Bifidobacterium. Ulusal, Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp Merkezi'ne göre, insanlar sindirim sorunlarını tedavi etmek için binlerce yıldır yoğurtta doğal olarak probiyotik kullanıyor olsalar da, Amerikalıların probiyotik takviyeleri üzerindeki miktarı üç katına çıkardığı noktaya ilgi artmıştır. E.coli Nissle 1917

E. coli Nissle 1917 veya EcN olarak adlandırılan bir probiyotik türü, zararlı Escherichia coli bakterileriyle karıştırılmaması gereken - bulaşıcı ishalin önlenmesi ve Avrupa’da Mutaflor olarak satıldı. fonksiyonel bağırsak bozukluklarını tedavi eder. Etkileri, Aralık 2007'de “PLoS One” dergisinde yayınlananlar gibi çeşitli çalışmalarda araştırılmıştır. Bu çalışma EcN'i laboratuvar farelerinde bağırsak bariyerinin kolit ile stabilizasyonu üzerinde test etmiş ve EcN'ye karşı önemli koruma sağlayabildiğini tespit etmiştir. etkilenen farelerin sızdıran bağırsaklarındaki bağırsak bariyer disfonksiyonu.

Diğer Probiyotikler

Lactobacillus rhamnosus ve Lactobacillus reuteri, gastrointestinal sorunlara neden olan ve ayrıca enflamatuar bir kronik cilt hastalığı olan ve ayrıca bağlanabilen, atopik dermatitli çocuklara verildi sızdıran bir bağırsak için. 2003 yılında “Pediatri Dergisi” nde yayınlanan bulgular, probiyotiklerin pediatrik deneklerde bağırsak mukozal bariyerini iyileştirdiğini ve semptomları hafiflettiğini göstermiştir. Lactobacillus plantarumun, safra yolunu karaciğerden safra kesesine ve ince bağırsaklara taşıyan tüplerde tıkanıklık olan safra kesesi tıkanıklığında bağırsak geçirgenliğini azalttığı, 2006'da “Uygulamalı Mikrobiyolojideki Mektuplar” bölümünde yayınlanan bir çalışmada bulundu. Lactobacillus casei bir başka probiyotiktir. Ocak 2011'de “APMIS” de rapor edilen araştırmalarda bağırsak epitel hücrelerinde engellenen bariyer fonksiyonu engellenmiştir.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Probiyotikler, ilaç ve marketlerde çeşitli ek formlarda ve kombinasyonlarda yaygın olarak bulunur. Ancak bunların çoğu insanlarda geniş çapta test edilmemiştir ve üzerinde çalışılan birçok probiyotik türü hazır değildir. Probiyotikler ayrıca ilaç olarak da değil, yiyecek olarak da düzenlenir; bu, takviyelerin kalitesinin bir üreticiden diğerine değişebileceği anlamına gelir. Genellikle güvenli kabul edilmesine rağmen, probiyotik kullanmadan önce doktorunuzla görüşün, özellikle yaşlıysanız veya bağışıklık sistemi zayıfsa veya başka ilaçlar kullanıyorsanız. , , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]