Amerika'nın tatlı dişi, 1959 ve 2000 yılları arasında kişi başına düşen şeker tüketiminde yaklaşık yüzde 40'lık bir artışın arkasındaki itici güçtü. Yüzyılın başında, ortalama ABD vatandaşı 150 kilodan fazla yemek yiyordu. ", 3, [[Şeker tüketimindeki bu yükseliş eğilimi bir miktar azalmış olsa da, ilave şekerler günlük toplam kalori alımınızın yaklaşık yüzde 15'ini oluşturuyor. Yaygın olarak kullanılan bir iştah bastırıcı olan kafeinin şekerleme isteklerinizi azaltabildiği açık değildir, ancak genel şeker metabolizmanız üzerinde istenmeyen etkileri olabilir.
Nörobiyoloji
Haziran 2010 tarihinde yapılan bir incelemeye göre “Yale Biyoloji ve Tıp Dergisi” nde, sinir sisteminiz esas olarak şekeri özlemek için bağlanmıştır. Üstelik sizi daha fazla özlemek isteyen, sadece bahçeye özgü sofra şekeri değildir. Tat alma duyularınızı ve ardından beyninizdeki iştah merkezlerini uyararak kalorik olmayan “yapay” tatlandırıcılar bile şeker arzunuzu artırabilir. İştahınızı bastırarak, kafein bir dereceye kadar şeker özlemlerini hafifletebilir, ancak bu küçük fayda için büyük bir metabolik bedel ödeyebilirsiniz.
insülin sekresyonu. İnsülin, glikozu emmek için karaciğerinizdeki, kaslarınızdaki ve yağ dokunuzdaki hücreleri uyarır ve normal olarak yedikten sonra insülin seviyeleri artar. Ancak, “Amerikan Klinik Beslenme Dergisi” nin Temmuz 2004 sayısında yayınlanan bir araştırma, kafeinin hücrelerinizde insülin direncini tetiklediğini ve bu da pankreasınızın tipik olarak bir öğüne yanıt verdiğinden daha fazla insülin üretmesini sağladığını öne sürdü. . İnsülin direnci, şeker hastaları veya aşırı kilolu kişiler için özellikle sıkıntılı olabilir. Ayrıca, insülin seviyesi yükseldiğinde, insülinin glikoz düşürücü etkilerini köreltmeye yardımcı olan “düzenleyici” bir hormon olarak salgılanır. Nisan 2011’de, Atina’daki Harokopio Üniversitesi’ndeki bilim adamları, düzenli bir fincan kafeinli kahve içen erkeklerin serum kortizol seviyelerinde sürekli yükselişler sergilediklerini gösterdi. Yüksek kortizol seviyeleri iştah artışı, kilo alımı ve insülin direnci ile ilişkilidir. Cortisol’ün şeker özü üzerindeki spesifik etkileri tanımlanmamıştır.
Dikkat Edilecek Noktalar
Kafein, iştahınızı bastırmak ve metabolizma hızınızı arttırmak için kilo kaybı takviyelerinde yaygın olarak kullanılır. Bununla birlikte, araştırmalar, kafeinin, birçok diyetecinin çabalarını engelleyen metabolik etkiler gösterebileceğini göstermektedir. Şeker isteklerini azaltmada faydası belirsizdir. İlginç bir şekilde, kafeinli kahve, belki de kahvenin, kafeinin istenmeyen bazı etkilerine karşı çıkan maddeler içerdiğinden, saf kafeinin verdiği aynı fizyolojik tepkilerin bir kısmına neden olmaz. Kafeinin size uygun olup olmadığını doktorunuza veya beslenme uzmanınıza sorun.
, , ] ]