|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Tip 2 Diyabetik Bir Kahve İçebilir mi?

Amerikan Diyabet Derneği, kahveyi diyabetli insanlar için kabul edilebilir bir içecek olarak tanımlar. Ancak kahvenin kan şekeri üzerindeki etkisi değişebilir. "Diyabet Bakımı" nın Şubat 2014 sayısında yayınlanan bir incelemeye göre, tip 2 diyabet (T2DM) geliştirme riski kahve tüketimiyle birlikte azalmaktadır. Bununla birlikte, kahve ve kahve içeceklerindeki katkı maddeleri diyabeti olanlarda kan şekeri kontrolünü etkileyebilir. Kan şekerlerini test etmek, vücudun bu içeceklere tepkisini öğrenmenin en iyi yolu olabilir.

Kafeinli Kahve

"Amerikan Klinik Beslenme Dergisi" nin Mayıs 2011 sayısında yayınlanan küçük bir çalışma kan şekeri etkilerini inceledi Bir öğünle tüketildiğinde kahvenin kafeinli kahvenin, kafeinsiz kahveye kıyasla daha fazla insülin direnci ve yemek sonrası kan şekeri oluşturduğunu buldu. İnsülin direncine sahip bir birey, kan şekeri düşürmek için vücudu verimli bir şekilde insülin kullanan birine kıyasla daha fazla insülin gerektirir. "Diyabet Bakımı" Şubat 2008 sayısında yayınlanan Duke Üniversitesi araştırması, dört fincan kahveye eşdeğer kafein takviyesi yedikten sonra glikoz seviyelerini test eden T2DM olan alışılmış kahve içenlerini inceledi. Bir plaseboya kıyasla, kafein takviyeleri yemek sonrası kan şekeri artışına neden oldu. Mekanizma belirsiz olsa da, araştırmacılar kafeinin, stres hormonlarının üretimini artırarak insülin direncini kötüleştirebileceğini ya da glikozu etkileyebileceğini öne sürdüler. Bu etkileri küçük bir grup sağlıklı genç erkek üzerinde inceleyen araştırmacılar, bulgularını "Diyabet Bakımı" Şubat 2010 sayısında yayınladılar. 60 dakikalık tüketimden sonra, kafeinsiz kahve, kan glikozunu plasebodan daha fazla, ancak kafeinli kahveden daha az yükseltti. Şubat 2011 tarihli "Diabetologia" sayısında yayınlanan araştırmada, kafeinsiz kahve tüketiminin beta hücre fonksiyonunu iyileştirdiğini - insülin yapan ve serbest bırakan hücrelerin - ancak bu çalışmaya katılanların diyabeti bulunmadığını gösterdi. T2DM'li kişilerde kafeinli ve kafeinsiz kahvenin diyabet riski ve kan şekeri kontrolü üzerindeki rolünü net bir şekilde anlamak için diyabetli insanları içeren daha büyük araştırmalara ve araştırmalara ihtiyaç duyulmaktadır.

Kahvenin sağlık yararları Ayrıca araştırma konusu olmuştur. Kafeine ek olarak, kahve mineral içerir ve antioksidanlar bakımından zengindir. Ağır kahve tüketimi ile düşük diyabet riski arasındaki ilişkiyi gösteren bir araştırmaya katılan araştırmacılar, bu sağlık yararlarının bazılarını araştırdı. Mayıs 2004 tarihli “Dahili Tıp Dergisi” sayısında araştırmacılar, kahvede bulunan başlıca antioksidan ailesi olan klorojenik asitlerin beta hücrelerini hasardan koruyarak, insülin etkisini artırdığını ve diyabet riskini azalttığını öne sürdüler. “Moleküller” Kasım 2014 sayısında yayınlanan bir incelemede, kahvede bulunan antioksidanların inflamasyonu azaltma potansiyeli olduğu öne sürülmüştür - bu da insülin direnci ve kardiyovasküler hastalıklar gibi diyabetle ilgili komplikasyonlarla ilişkilidir.

Siyah kahve her 8 ons bardak için yaklaşık 100 mg kafein içerir ve karbonhidrat içermez - kan şekeri etkileyen ana diyet bileşeni. Bununla birlikte, ilave şeker, şurup, süt veya aromalı kremadaki karbonhidratlar diyabetli bir kimsede kan şekeri artırabilir. Evde kahve hazırlamak bu katkı maddelerini kontrol edebilir ve kahve içeceklerini evden sipariş ederken kaçınılması gerekir. Hareket halindeyken kahve için en iyi seçenekler arasında siyah kahve sipariş etmek ve barda az miktarda krema veya tatlandırıcı eklemek; şekersiz şuruplar, şekersiz soya veya badem sütü gibi daha düşük karbonhidrat seçenekleri talep etmek; ve her zaman çırpılmış kremayı bırakma.

Uyarılar ve Önlemler

Kahvenin diyabet üzerindeki etkisine ilişkin araştırmalar tutarsız görünüyor. Bir yandan kahve, diyabet riskinin azalmasıyla bağlantılıdır, diğer yandan kahve, kan şekerlerinde kısa süreli bir artışa yol açmaktadır. Kahvenin diyabet sağlığı ve kan şekeri kontrolü üzerindeki etkilerini daha net anlamak için daha kaliteli araştırmalara ihtiyaç vardır. Kahve miktarı ve türü, kan şekeri etkileriyle ilişkili görünmektedir, bu nedenle şeker hastalığı olan kişilerin, kahve de dahil olmak üzere yiyecek ve içeceklere bireysel tepkilerini anlamalarına yardımcı olmak için kan şekerlerini düzenli olarak test etmesi gerekir. Kayıtlı bir diyetisyeni içeren diyabet bakım ekibi ayrıca bir bilgi ve öneri kaynağı olabilir. Kontrolsüz diyabet uzun vadeli sağlık sorunlarına yol açabileceğinden, kan şekerlerini kontrol etmekte güçlük çeken veya kan şekeri hedeflerinin tutarlı bir şekilde altında veya üstünde okumalar yaşayan herkes doktor ve diyabet bakım ekibi ile devam etmelidir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]