Üzüm çekirdeği yağı genellikle şarap yapımında kullanılan üzüm tohumlarından çıkarılır, “Aromaterapi Yağları: Komple Bir Kılavuz” da Carol ve David Schiller'i açıklar. Bu kokusuz yağ cilt bakımına eklenir ürünler ve uçucu yağları seyreltmek için baz olarak kullanılır. Üzüm çekirdeği yağı kendi başına yemek pişirme, masaj veya nemlendirici yağ olarak kullanılabilir.
Hassas Ciltte Nazik
Hassas bir cildiniz varsa veya cilt bakım ürünlerine aşırı derecede alerjiniz varsa, üzüm çekirdeği yağını deneyin. Carol ve David Schiller, üzüm çekirdeği yağının, diğer yağ türlerine tepki gösteren hassas cilde sahip kişiler için faydalı olduğunu açıklar. Yüksek derecede alerjik insanlar, genellikle diğer yağları kullanırken olduğu gibi, bu yağa cilt reaksiyonları göstermez, “Temel Doğal Sağlık İncilinde” Nerys Purchon'u açıklar.
Hızlı Emme Oranlarını Sergiler
Üzüm çekirdeği yağı Bazı yağlar gibi cildinizin üzerine yağlı bir kaplama bırakmak yerine, derinize hızlıca ıslatın. Bu karakteristik özelliği masaj yağı veya cilt nemlendirici olarak popüler bir seçimdir. Hafif bir yağ olmasına rağmen Purchon, aşırı yağlı bir cildiniz varsa kullanımına karşı tavsiyede bulunur.
Yaşlanma Karşıtı Özellikleri Vuruyor
Üzüm çekirdeği ekstresinin alınması cildin yaşlanmasına neden olabilecek serbest radikalleri engelleyebilir. . University of Maryland Medical Center web sitesine göre, kanınızdaki serbest radikallerle savaşan antioksidanların miktarını artırarak bunu yapar. Üzüm çekirdeği ekstresindeki antioksidanlar, cildinizdeki elastini ve kollajeni korumak için kullanılmaya başlandı, ki bu da yaşlanma süreciyle mücadele eden UMMC'yi de belirtiyor. Bu iddialar üzerinde daha fazla araştırmaya ihtiyaç var.
Yaralardan Yararlanabilir
Üzüm çekirdeği ekstresi yardımıyla vücudunuz cildinizdeki yaraları daha hızlı ve daha az iz bırakarak onarabilir, ortak yazar Chandan Sen "Serbest Radikal Biyoloji ve Tıp" da yayınlanmış olan Ohio Eyalet Üniversitesi’nde 2002’de Araştırmacılar, hayvan ve insan derisi üzerindeki yaralara üzüm çekirdeği ekstresi uygulamış ve üzüm çekirdeği ekstresi ile tedavi edilen yaraların, özü almayan yaralara göre daha çabuk iyileştiğini bulmuşlardır.