| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Magnezyum Eksikliği Hızlı Kalp Atış Hızına Neden Olabilir mi?

Magnezyum bir makromineraldir, yani vücudunuz iz minerallerine kıyasla çok fazla miktarda gerektirir. Tüm organların, özellikle de kalbin, magnezyum lazım. Magnezyum bir elektrik yükü taşır, bu yüzden elektrolitler olarak bilinen bir element sınıfı içindedir. Magnezyum eksikliği hızlı kalp atışı, bulantı, kusma ve ajitasyona neden olabilir.

İşlev

Vücudunuz 300'den fazla kimyasal reaksiyon için kofaktör olarak magnezyum kullanır. Magnezyum kemik sağlığına katkıda bulunur. Vücudunuzun kalsiyum emmesine ve kullanmasına yardımcı olmada rol oynar. Vücudunuzun toplam magnezyum içeriğinin yarısı kemiklerinizde bulunur. Aynı zamanda kas ve sinir işlevini düzleştirmek de önemlidir. Sağlıklı kalp ritmini arttırmaya yardımcı olur ve enerji üretiminde rol oynar. Aynı zamanda sağlıklı tansiyonun arttırılmasına yardımcı olur ve bağışıklık fonksiyonunu destekler.

Magnezyum ve Kalp Sağlığı

Katyonlar, pozitif bir elektrik yükü taşıyan iyonlardır. Magnezyum ve potasyum, vücudunuzdaki en bol katyonlardır. Katyonlar, kalp atışınızı düzenlemede önemli bir rol oynar. Dinlenme sırasındaki normal bir kalp atış hızı dakikada 60 ila 100 atış arasındadır. Kalp atış hızınız istirahatte dakikada 100 atımın üzerinde ise, hızlı bir kalp atışı yapmış sayılırsınız. Bu aynı zamanda taşikardi olarak da bilinir. Magnezyumun eski haline getirilmesi, magnezyum eksikliğinin sebebi ise oranın normal seviyeye getirilmesine yardımcı olur.

Eksiklik

Magnezyum diyetinizde bol miktarda bulunur. Bu nedenle, gerçek bir magnezyum eksikliği nadirdir. Bununla birlikte, böbrek hastalığı, şiddetli ishal veya kusma gibi bazı durumlar aşırı magnezyum kaybına neden olabilir. Ciddi magnezyum eksikliği tehlikeli olabilir. Nöbetlere ve aşırı kan basıncına neden olabilir. Bu durumlarda, intravenöz replasman yoluyla derhal tedavi edilir. Daha hafif eksiklik hallerinde kas spazmı, yorgunluk ve uykusuzluk yaşayabilirsiniz.

Kaynaklar ve Takviyeler

Muzlar, yeşil yapraklı sebzeler, tam tahıllar, buğday kepeği ve baklagiller magnezyum kaynaklarıdır. 30 yaş altı kadınlar için 30 ve 310 mg arasında bir erkekseniz, önerilen diyet alımı günlük 400 mg'dır. 30 yaşın altındaki erkekler ve kadınlar, yaklaşık 20 mg daha fazla almalıdır. Magnezyum takviyeleri kapsül, tablet ve toz formunda mevcuttur. Yan etkileri arasında mide rahatsızlığı ve ishal bulunur. Tipik bir doz önerilen diyet alımlarını geçmez. Magnezyum takviyesi almadan önce doktorunuza danışın.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com