|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Koşullar Tedaviler | Spor Sakatlık
Sağlığı ve Hastalıkları

Üst kol ekstansör Tendon Yaralanmaları

ayak ve ellerde bulunan ,ekstansör tendon düzleştirme veeller, parmaklar ve ayaklarda eğilme ile yardımcı . Ne yazık ki, bu tendon yaralanmaya karşı son derece yatkındır. Bir ekstansör tendon kopmuş olduğunda ,kemikten ayrılmış veya iltihaplı , bu ciddi ağrı ve işleyişi kaybına neden olabilir . Uygun tedavi ile, ancak ,ekstansör tendon yaralanmaları oldukça kolay düzeltilebilir. Yer

ekstansör tendonellerin ve parmaklarınarkasına boyunca veayak ve ayaküstünde yer almaktadır . Ellerinekstansör tendonları kasları önkol ve oldukça düz ve ince haline geldiği her parmağın içine şube bağlıdırlar . Elindeekstansör tendonlar sizin parmak ve başparmak genişletmek ve düzeltmek için izin verir . Ekstansör tendonlar el koordinasyonu veelleri ve parmakları kesin hareketler için gereklidir . Ayakekstansör tendonlarıalt bacakta küçük kaslara bağlı veayaküstünde veayak parmakları içine dal vardır . Ayak ,ekstansör tendon yukarı ve aşağıayak çekmeye çalışır.
Yaralanmaları

Onların Konumu ve küçük boyutuellerin ve parmaklarınekstansör tendon yaralanmaları yapmak yaralama son derece kolay . Ekstansör tendonlarcilde oldukça yakın bulunan ve onları korumak için çok az doku var, yaniel veya parmakarkasına herhangi bir travma kolaycaekstansör tendonları gözyaşı vardır . Ellerinekstansör tendonlaren yaygın yaralanmael veya parmaküstünde bir kesim veya yıpranma sonucu olarak ortaya çıkar . Parmağınızı sıkışma da ekstansör tendonkemiğe olan ek yerinden neden olabilir . Bazen ,el bileğinde artrit bir ekstansör tendon yırtılmasına neden olabilir . Ayak , buekstansör tendonları zarar vermek biraz daha zor olur . Ayak ekstansör tendon yaralanmasıen yaygın türüekstansör tendonların iltihaplanmasıdır.
Mallet Parmak

Mallet parmakelinde oluşan bir ekstansör zaman tendonparmakucuna yakın kopmuş veya kemikten ayrılmış edilmiştir. Bu yaralanmalar kolayca el veya parmak için bir kesik ile veya parmak sıkışma neden olabilir . Ne olursa olsun neden ,sonuç hepaynıdır . Bu ekstansör tendon kesildiğinde ,parmak doğruldu olamaz . El düz tutulur ve tümdiğer parmaklar yayıldığı zaman,yaralı parmak bir sarkık parmak olacaktır . Bu yaralanma düzeltmek için ,kesik tendon muhtemel dikişli gerekir . Bir atel sonra 4-8 hafta boyunca giyilen olacak; . Splintlemeekstansör tendonun doğru iyileşmesini sağlamak için gerekli
Boutonniere Deformite

yaka çiceği deformitesi oluşur ekstansör tendon kesmek veya bir parmağın orta eklemi yakın yırtılmış . Bu yaralanma daparmak kesme veya sıkışma neden olabilir . Bu yaralanma meydana geldiğinde,parmakorta ortak olarak sarkma veparmakucu kadar geri viraj olacak . Dikişler gerekli olabilir , fakat splintleme her zaman gerekli olacaktır . Tipik olarak , bir atel 4-8 hafta boyunca giyilecek. Yaralanma düzgün tedavi edilmezse ,parmak daha da viraj ve sonunda bu pozisyonda sıkışmış olabilir .
Iltihapekstansör tendonların

en sık görülen yaralanma bu tendonlar ağrıya neden vebölgeye şişlik , iltihaplı oluncaayaklarda ortaya çıkar . Ekstansör tendon iltihaplı olduğunda ,hastanınayak gerildiğinde çalışmadığında veya muhtemel daha kötü olacak ki ,ayaküstünde keskin ağrılar yaşayacaksınız . Hasta daayaküstünde şişlik olacaktır . Gibi pek çokayağın aşırı olarakekstansör tendon iltihaplanmasına neden olabilir şeyler, çok sıkı bağlı olan ayakkabı , ya da zor arazi üzerinde çalışan ( tepeler , buzlu ya da kaygan zeminlerde ) vardır . Ekstansör tendon iltihabı tedavisi dinlenme ve ayağın üst buz uygulayarak içerir. Ağrı ve şişlik azalmış sonra, fizik tedaviekstansör tendon kasları güçlendirmek ve gelecek inflamasyonşansını azaltmaya yardımcı olabilir .

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır