|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Koşullar Tedaviler | İrritabl Bağırsak Sendromu
Sağlığı ve Hastalıkları

Müdahaleci Nedir?

Müdahaleci Düşünceler Önemli sıkıntı ve kaygıya neden olabilecek istenmeyen, hoş olmayan ve istemsiz düşüncelerdir. Genellikle tekrarlayıcıdırlar ve kontrol edilmesi zor olabilir. Davetsiz düşünceler şiddet, seks, ölüm veya zarar gibi çeşitli konularla ilgili olabilir. Ayrıca dini veya ahlaki konularla ilgili de olabilirler.

Davetsiz düşünceler genellikle obsesif kompulsif bozukluk (OKB) veya travma sonrası stres bozukluğu (PTSD) gibi bir anksiyete bozukluğunun belirtisidir. Ayrıca depresyon veya şizofreni gibi diğer zihinsel sağlık durumlarından da kaynaklanabilirler.

Davetsiz düşünceler çok üzücü olabilir ve kişinin günlük yaşamını etkileyebilir. Konsantre olmayı, uyumayı veya aktivitelerden keyif almayı zorlaştırabilirler. Davetsiz düşünceler aynı zamanda utanç, suçluluk veya korku duygularına da yol açabilir.

Eğer müdahaleci düşünceler yaşıyorsanız, profesyonel yardım almanız önemlidir. Bir terapist, müdahaleci düşüncelerinizi anlamanıza ve bunları yönetmek için stratejiler geliştirmenize yardımcı olabilir.

İzinsiz düşünceleri yönetmeye yönelik bazı ipuçları şunlardır:

* Düşünceleri bastırmaya çalışmayın. Bu onları yalnızca daha da kötüleştirecektir.

* Düşünceleri yargılamadan deneyimlemenize izin verin. Onlarla savaşmaya ya da onları uzaklaştırmaya çalışmayın.

* Nefesinize veya başka bir sakinleştirici aktiviteye odaklanın. Bu kaygınızı ve sıkıntınızı azaltmanıza yardımcı olabilir.

* Bir terapist veya danışmanla konuşun. Bir terapist, müdahaleci düşüncelerinizi anlamanıza ve bunları yönetmek için stratejiler geliştirmenize yardımcı olabilir.

Davetsiz düşünceler zor ve üzücü bir deneyim olabilir, ancak yönetilebilir. Profesyonel yardımla dolu ve mutlu bir hayat yaşamayı öğrenebilirsiniz.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]