risk faktörleri inceleyin . Diyabet , orak hücreli anemi , obezite ve lösemi gibi bazı hastalıkları olan kişiler ürik asit kristal birikimine yatkın . Pürin içeren gıdaların büyük miktarlarda yemek ya da ürik asit çıkarılmasını engelleyen ilaçlar almak isteyenler de risk altındadır . Bu durum aynı zamanda kalıtsal olabilir .
2.
çıplak gözle görünmeyen ürik asit kristallerinin , belirtileri arayın . Bir test içinlaboratuara gitmeden önce , yine belirtilerkristalleri tespit edebilirsiniz . Bunlar akut eklem ağrısı , şiş eklemler , morarma , kızarıklık vedokunmak hassasiyet vardır . Bu beş gün gibi az sürer ve 10 gibi . Bu " saldırılar " gel ve sık sık aralarında ay veya birkaç yıl ile gitmek .
3
sizi muayene ve kan ve /veya idrar örneği alacaktır doktorunuza bakın. Bir ürik asit kan testi yapılır . Normal sonuç herhangi bir alt 3.0 daha desilitre başına miligram ve en fazla 7.0 olduğunu. Bir ürik asit idrar testi de yapılabilir . Deney boyunca , 24 saatlik bir süre boyunca bir kap içinde idrara çıkma olacaktır. Idrar test edildiğinde ,doktor ürik asit 250-750 miligram bir dizi arar .