Bebeğinizin ihtiyaç duyduğu yiyecek miktarı yaşına, kilosuna ve aktivite düzeyine göre değişecektir. Ancak takip edebileceğiniz bazı genel kurallar vardır.
* Yenidoğan bebekler: Yeni doğanların genellikle her 2-3 saatte bir yemek yemeleri gerekir ve beslenme başına yaklaşık 1-2 ons süt almaları gerekir.
* Bebekler: 2-6 aylık bebeklerin beslenme başına yaklaşık 4-6 ons süt yemesi gerekir ve her 3-4 saatte bir yemek yemeleri gerekir.
* Yeni yürümeye başlayan çocuklar: 1-3 yaş arası çocukların günde yaklaşık 3 ana öğün ve 2-3 ara öğün yemeleri gerekir. Tüm besin gruplarından çeşitli yiyecekler yemeli ve günde yaklaşık 2 bardak süt içmelidirler.
* Okul öncesi çocuklar: 4-5 yaş arası okul öncesi çocukların günde yaklaşık 3 ana öğün ve 2-3 ara öğün yemeleri gerekir. Tüm besin gruplarından çeşitli yiyecekler yemeli, günde yaklaşık 2-3 bardak süt içmelidirler.
Bebeğinizin istediği kadar yemesine izin vermek önemlidir ancak onu zorla beslemekten de kaçınmalısınız. Bebeğiniz yemeyi reddediyorsa doktorunuzla konuşun.
Bebeğinizi beslemeye yönelik bazı ek ipuçları:
* 4-6 aylıkken katı gıdalara başlayın. Bu, bebeğinizin sindirim sisteminin katı yiyeceklerle baş etmeye hazır olduğu zamandır.
* Bebeğinize tüm besin gruplarından çeşitli yiyecekler sunun. Bu onların ihtiyaç duydukları besinleri almalarını sağlamaya yardımcı olacaktır.
* Mümkün olduğunca bebeğinizin kendi kendine beslenmesine izin verin. Bu onların ince motor becerilerini ve bağımsızlıklarını geliştirmelerine yardımcı olacaktır.
* Sabırlı olun ve eğer bebeğiniz ilk başta belirli bir yiyeceği beğenmezse cesaretiniz kırılmasın. Onlara bunu sunmaya devam edin, sonunda kendilerine gelebilirler.
* Bebeğinizin yeme alışkanlıklarıyla ilgili endişeleriniz varsa doktorunuzla konuşun.