|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | diyet Beslenme | diyabetik Diyet
Sağlığı ve Hastalıkları

Şeker hastalarına önerilen besinler nelerdir?

İşte şeker hastalarına önerilen bazı besinler:

1. Sebzeler :Çoğu sebzenin kalorisi ve karbonhidratı düşük, lifi, vitaminleri ve mineralleri yüksektir, bu da onları diyabetli kişiler için mükemmel bir seçim haline getirir. Bazı iyi seçenekler arasında yapraklı yeşillikler, brokoli, karnabahar, havuç, biber ve domates bulunur.

2. Meyveler :Meyveler gerekli vitaminleri, mineralleri ve lifi sağlar, ancak bazı meyvelerde şeker oranı yüksektir. Diyabetli insanlar için uygun meyveler arasında ölçülü olmak üzere meyveler, elmalar, portakallar, armutlar ve şeftaliler bulunur.

3. Tam tahıllar :Kahverengi pirinç, kinoa, yulaf ve tam buğday ekmeği gibi tam tahıllar lif, vitamin ve mineral sağlar ve kan şekeri seviyelerinin düzenlenmesine yardımcı olabilir.

4. Yağsız proteinler :Balık, tavuk, soya peyniri, fasulye ve mercimek gibi yağsız proteinler dokuların oluşmasına ve onarılmasına yardımcı olur ve kendinizi tok ve tok hissetmenizi sağlayarak kilonuzu yönetmenize yardımcı olabilir.

5. Sağlıklı yağlar :Zeytinyağı, avokado ve fındık gibi sağlıklı yağlar kolesterolü düşürmeye ve iltihabı azaltmaya yardımcı olabilir.

6. Süt ürünleri :Süt, yoğurt ve peynir gibi süt ürünleri iyi bir protein, kalsiyum ve diğer temel besin kaynaklarıdır. Doymuş yağ alımını sınırlamak için az yağlı veya yağsız süt ürünlerini tercih edin.

7. Baharatlar ve otlar :Tarçın, zencefil, sarımsak ve zerdeçal gibi baharatlar ve otlar, şeker veya kalori eklemeden yemeğinize lezzet katabilir. Hatta bazılarının kan şekerini düşürücü özellikleri bile olabilir.

8. Şekersiz içecekler :Soda, meyve suyu ve şekerli içecekler gibi şekerli içecekler yerine su, şekersiz çay veya kahveyi tercih edin.

9. İşlenmiş ve yüksek şekerli gıdaları sınırlayın :İşlenmiş etler, şekerli atıştırmalıklar ve şekerli tahıllar gibi ilave şekerler, sağlıksız yağlar ve rafine tahıllar içeren yiyeceklerden kaçının.

Çok yönlü ve dengeli bir beslenmeyi takip etmek ve bireysel sağlık ihtiyaçları ve tercihlerine göre kişiselleştirilmiş diyet önerileri için bir sağlık uzmanı veya diyetisyenle yakın işbirliği içinde çalışmak önemlidir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]