|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | diyet Beslenme | Düşük karbonhidrat diyeti
Sağlığı ve Hastalıkları

Karbonhidrat Nasıl Sayılır

1. Adım:Beslenme etiketini okuyun.

Karbonhidrat saymanın ilk adımı yemeğinizin üzerindeki beslenme etiketini okumaktır. Etiket size bir porsiyon gıdada ne kadar karbonhidrat bulunduğunu söyleyecektir. Karbonhidrat sayısı "toplam karbonhidrat" veya "net karbonhidrat" altında listelenecektir.

2. Adım:Günlük karbonhidrat sınırınızı belirleyin.

Bir porsiyon yemekte ne kadar karbonhidrat bulunduğunu öğrendikten sonra günlük karbonhidrat limitinizi belirlemeniz gerekir. Günde yemeniz gereken karbonhidrat miktarı yaşınız, aktivite düzeyiniz ve kilo verme hedefleriniz gibi bir dizi faktöre bağlıdır. Genel bir kural, günde 130 gramdan fazla karbonhidrat tüketmemektir.

3. Adım:Karbonhidrat alımınızı takip edin.

Günlük karbonhidrat limitiniz dahilinde kaldığınızdan emin olmanın en iyi yolu karbonhidrat alımınızı takip etmektir. Bunu bir yemek günlüğü veya mobil uygulama kullanarak yapabilirsiniz. Karbonhidrat alımınızı takip etmek için kullanabileceğiniz çok sayıda çevrimiçi araç da vardır.

4. Adım:Karbonhidrat alımınızı gerektiği gibi ayarlayın.

Karbonhidrat alımınızı takip ederken gerektiği gibi ayarlamanız gerekebilir. Çok hızlı kilo veriyorsanız karbonhidrat alımınızı artırmanız gerekebilir. Kilo vermiyorsanız karbonhidrat alımınızı azaltmanız gerekebilir.

5. Adım:Sağlıklı seçimler yapın.

Karbonhidratları saymak, yediğiniz yiyecekler hakkında sağlıklı seçimler yapmanıza yardımcı olabilir. Bir besinde ne kadar karbonhidrat bulunduğunun farkında olduğunuzda günlük karbonhidrat limitinize uygun seçimler yapabilirsiniz. Bu, kilo verme hedeflerinize ulaşmanıza ve sağlıklı bir kiloyu korumanıza yardımcı olacaktır.

Karbonhidrat sayımına ilişkin bazı ipuçları:

* Bir hafta boyunca karbonhidratları sayarak başlayın. Bu size her gün ne kadar karbonhidrat tükettiğiniz konusunda iyi bir fikir verecektir.

* Karbonhidrat alımınız konusunda iyi bir fikir edindikten sonra diyetinizde değişiklikler yapmaya başlayabilirsiniz.

* Meyve, sebze ve tam tahıllar gibi sağlıklı karbonhidratlar tüketmeye odaklanın.

* Şekerli içecekler ve tatlılar gibi sağlıksız karbonhidrat alımınızı sınırlayın.

* Kayıtlı bir diyetisyen veya beslenme uzmanından yardım istemekten çekinmeyin. İhtiyaçlarınıza uygun sağlıklı bir beslenme planı oluşturmanıza yardımcı olabilirler.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır