1. Besleme :Bu, yiyeceği ağzınıza alıp çiğnediğiniz sürecin ilk adımıdır. Çiğneme, yiyeceği mekanik olarak daha küçük parçalara ayırır ve karbonhidratları parçalamaya başlayan enzimleri içeren tükürük ile karıştırır.
2. Yemek borusu :Yiyecek, ağızdan, ağzı mideye bağlayan kaslı bir tüp olan yemek borusuna doğru hareket eder. Yemek borusu, peristalsis adı verilen kas kasılmalarının ritmik dalgaları yoluyla yiyeceği aşağı doğru iter.
3. Mide :Besin mideye girdikten sonra mide asidi ve enzimler tarafından daha da parçalanır. Mide, besinleri çalkalayıp karıştırır ve kimus adı verilen yarı sıvı bir madde oluşturur.
4. İnce Bağırsak :Kimus daha sonra ince bağırsağa doğru hareket eder. Bu, sindirim sisteminin en uzun kısmıdır ve besinlerin emiliminin çoğu burada gerçekleşir. Pankreas, karbonhidratları, proteinleri ve yağları parçalayan enzimler salgılarken, karaciğer, yağların sindirimine yardımcı olan safrayı üretir. İnce bağırsağın duvarlarında, besin emilimi için yüzey alanını artıran villus adı verilen küçük, parmak benzeri çıkıntılar bulunur.
5. Kalın Bağırsak (Kolon) :Sindirilmeyen madde ve su ince bağırsaktan kalın bağırsağa geçer. Kolondaki bakteriler bazı sindirilmeyen maddelerin parçalanmasına, gaz üretilmesine ve bazı besin maddelerinin emilmesine yardımcı olur. Su emilir ve atık madde katı dışkıya dönüşür.
6. Rektum ve Anüs :Rektum, kalın bağırsağın son kısmı olup, burada dışkı, bağırsak hareketi sırasında anüs yoluyla vücuttan atılıncaya kadar depolanır.
Sindirim süreci boyunca, lif ve sindirilmemiş materyal gibi gıdalardan kaynaklanan atık ürünler, sindirim kanalı boyunca hareket eder ve sonunda dışkı olarak vücuttan atılır.