Karbonhidratlar maraton, koşu , bisiklet ve kros kayağı işletilen dayanıklılık sporcular içinsüper gıdalar vardır . Dayanıklılık sporcuları tam tahıllı pirinç , makarna , tahıl ve ekmek yanı sıra meyve ve sebze yemelisiniz . Onlar da protein gerekir. Dayanıklılık sporcuları kümes hayvanları, yağsız et, balık , yumurta ve düşük yağlı süt ürünlerini yemelidir . Fakat yüksek protein diyetidayanıklılık sporcusu için tavsiye edilmez . Vücudunuzun yeterince hızlı enerji için kullanılacakyiyecekleri sindirmek olamaz çünkü sizi halsiz hissetmenize neden olacaktır . Yağ gibi , dayanıklılık sporcuların yağ oranı düşük gıdalar seçmelisiniz , ve kalori az % 30 yağ olmalıdır .
Sigara Dayanıklılık Sporcular
aksine dayanıklılık sporcular , non- dayanıklılık sporcular daha yüksek protein diyeti izin verilir . Sigara dayanıklılık sporcular Halterciler ve futbol ve beyzbol oyuncuları bulunmaktadır . Bu sporcular kısa bir süre için daha fazla kas kullanır . Bu sporcular çoğunlukla nişasta karbonhidrat kendi beslenme ve enerjitoplu olsun . Karbonhidratlar olmayan dayanıklılık sporcular un ve şeker ve mısır ve patates gibi nişastalı sebzeler ile yapılan gıdalar içermelidir yemelisiniz . Muz ve simit yeme ve meyve suyu içmeolmayan dayanıklılık sporcusu sadece bir yarışma önce gerçekleştirmek için hazırlamak yardımcı olur . Ama yarışma sonrasında ,olmayan dayanıklılık sporcusukasları yarışmada kullanılanglikojen yerine yüksek karbonhidratlı gıdalar yemek gerekir .
Sıvıları
tutulması hidratlı yarışma sırasında ve sonrasında , önce bir sporcuya önem taşımaktadır . İçme suyu ve spor içecekleri düzenli yarışma anda işleyenvücudunuzun devam edecektir . Eğer su ihtiyacı olmasına rağmen , aynı zamanda çok fazla içmek istemiyorum . Çok fazla su bulantı , yorgunluk ve kramplara neden olabilir . Bazı sporcular bile performansını artırmak için rekabet önce kafein almak . Bu içecekleri susuzluğa sebep olabilir çünkü Ama sporcular içme kahve , çay ve alkol kaçınmalısınız .
Yarışma öncesigün öğünler arasında her öğün ve iki 16 sıvı ons ile 8 sıvı ons içmek . Fiziksel aktivite sırasında , düzenli olarak 8 sıvı ons her 30 dakikada içmek . Ayrıca aktivite sonrası sıvıları ilevücut doldurmak . Hipertonik içecekler , izotonik içecekler ve hipotonik içecekler gibi spor içecekleri sırasında ve fiziksel aktivite sonra , daha önce sadece ihtiyacınız ne verebilir . Size rekabet için gerekenkarbonhidrat vermek için yarışmadan önce hipertonik içiniz. İzotonik içecekler karbonhidrat geri fiziksel aktivite sırasında içmek için yapılır . Hipotonik içecekler ter yoluyla kaybedilen sıvı ilebedenini yenilemek için mükemmeldir .