|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | diyet Beslenme | beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Kimyasal Koruyucular Gıda İnş

Kimyasal gıda koruyucu , raf ömrünü uzatmak ve onların görünümünü korumak için gıdalara eklenir . Kamu Yararı İçin BilimMerkezi, çok sayıda tüketim için güvenli olduğunu kabul ederken, bazıları sağlığı üzerinde zararlı etkileri üretmek için gösterilmiştir . Kuruluş bazı katkı maddeleri bir yüksek alımı , kalp hastalığı, felç , kanser ve diyabet yüksek bir risk ile ilişkili olduğunu ileri sürmüştür . Dolaşım Sağlık

Sodyum belki deen yaygın olarak kullanılan gıda koruyucudur. Gıda üreticileri , aşçılar ve ev aşçılar neredeyse yediğimiz her şeyi ve içecekhazırlanmasında kullanabilirsiniz . Gıdalara bir tuzlu tat verme ek olarak, aynı zamanda , sodyum bozulmayı geciktirmek için ilave edilir. Bu katkı maddesi , geleneksel popüler doğal tuz formunda kullanılmış olsa da , bunun uzun vadeli bir tüketim vücuda büyük hasara yol açabilir . Sodyum , kan basıncını artırır ve kronik yüksek tansiyon böbrek hasarına katkıda bulunabilir . Ayrıca, yüksek tansiyon felç , kalp krizi ve kalp hastalıkları gibi , ölümcül durumların ortaya çıkma riskini artırır. Taze ve rafine edilmemiş malzemelerle yapılan gıdalara göre , işlenmiş gıdalar yüksek sodyum içeriği ve sağlık için daha tehlikeli kabul edilir . Sodyumgünlük önerilen ödenek 1 tatlı kaşığı eşdeğerdir 2.400 miligram olduğunu. yemek tuzu . Fast food ürünler genellikle yarısından fazlasıgünlük ödenek içerir . Örneğin , McDonald's'ın Grilled Chicken Ranch BLT combo almak . Bilgilendirme sağlık sitesi DietsinReview.com göre ,hızlı gıda maddesi sodyum 1.785 miligram paketleri. Sodyum onu alımını azaltır Herkes önlemek veya hafifletmek , yüksek kan basıncı ve hatta , kalp hastalığı ve felçriskini azaltabilir .
Kanser

Belkivahim olumsuz kimyasal koruyucu kullanarak onların kanserojen etkileri olduğunu. Sodyumun bir türevi , nitrat söğüş , sosisli ve pastırma gibi işlenmiş etler , istikrarı artırmak için kullanılan ortak bir gıda katkı maddesidir . Nitrat olmadan , bunlar gri renge çünkü bu etler , onların çekici kırmızımsı rengini muhafaza etmesini sağlar. Bakteriyel büyümeyi inhibe ettiği ve raf ömrünü uzatır için gıda üreticileri , bir ajan olarak nitrat kullanımını korumak . Ancak , AskMen.com Diyet ve Spor katkıda Sabrina Rogers nitratlarsindirim işlemi sırasındabağırsaklarda kanserojen nitrozamin üretmek için gösterilmiştir olduğunu bildiriyor . Ve , Sözde antimikrobiyal özelliklere rağmen , modern soğutma yöntemleri nitratlar gibi et muhafaza açısından oldukça etkili olduğu kabul edilir. Rogers aynı zamanda kanser ile bağlantılı olan kimyasal gıda koruyucu maddeler gibi butile hidroksianisol ( BHA) ve butile hidroksitolüen ( BHT) değinir . BHA ve BHT her ikisi de düzenli olarak ekşimesini katı ve sıvı yağların engellemek için kullanılır; Onlar patates cipsi , mısır gevreği ve sakız gibi ürünler bulunabilir . BHA ve BHT katkı maddeleri gerekli değildir ve kolayca E vitamini gibi doğal bir meslektaşı , bunları içeren gıdalar hep birlikte kaçınılmalıdır .
Diyabet

tuz gibi

, şeker de bir asırlık gıda koruyucu popüler bir lezzet artırıcıdır . Bu gıda ürünlerinin arzu edilen bir görünüm , lezzet ve doku korumak için kullanılan çok sayıda katkı oluşmasına neden oldu. Gıda ve beslenme uzmanı Gürcistan C. Lauritzen şeker kimyasal bir koruyucu olarak birçok form alır açıklıyor . Işlenmiş gıdalar , tipik früktoz, dekstroz , laktoz , levuloz ve maltoz gibi katkı maddeleri ise mısır şurubu ve sakroz konserve ürünlerinde yaygın bir koruyucu vardır . Bu kimyasal rafine şekerlerin düzenli , yüksek alımı kan şekeri düzeylerinde işlevsiz desenleri oluşturmak ve insülin direncine yol açabilir . Sonuç olarak , yüksek şeker tüketiminin tip - 2 diyabet için önemli bir risk faktörü olarak kabul edilir . Şeker ve ondan kaynaklanankimyasal gıda koruyucuların Kaçınma diyabet gelişme kişinin riskini en aza indirecektir . Limit şeker tüketimi de tip - 2 diyabetinbelirtileri gidermek için bilinmektedir .

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır