|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar
Sağlığı ve Hastalıkları

Boğaz Uçuklarının Belirtileri

Oral uçuk olarak da bilinen Boğaz uçları, virüsün neden olduğu bir enfeksiyondur ve en çok dudaklardaki uçuklarla tanımlanır. Ağız yakınında ve boğazda yaralar da ortaya çıkabilir. Ağız yaraları, ateş kabarcıkları ve ateş gibi belirtiler yılda dört kez tekrarlanabilir. Virüs iyileştirilemese de, daha ciddi vakalar ilaç tedavisi de dahil olmak üzere tedavileri garanti edebilir.

Neden

Boğaz uçukları ve genital uçukların her ikisine de iki virüs neden olur: herpes simpleks 1 ve herpes simpleks 2 boğaz veya genital herpes, ancak oral herpes daha çok HSV-1 virüsünden kaynaklanır. Oral herpes vakalarının yaklaşık dörtte üçünde enfeksiyon HSV-1 virüsünden kaynaklanır. Virüs, öpüşme ve oral seks gibi diğer ağızlarla temas yoluyla yayılır. Genital herpesli bir şahsa oral seks yapmak boğaz herpesine neden olabilir. Oral uçuk olan bir kişi ayrıca oral seks yoluyla bir kişiye genital uçuk verebilir. Bir kişinin virüse bulaştırmak için görünür soğuk algınlığına sahip olması gerekmez.

Belirtiler

Oral uçukların etkileri ağızda veya dudaklarda yükselir. Ağız çatısında veya ağzında, dudaklarda, boğazda ve yanaklarda yaralar oluşabilir. Ağızda rahatsız edici kabarcıklar görülebilir. Ateş ve baş ağrısı gibi grip benzeri semptomlar virüse eşlik edebilir. Nadir durumlarda, nefes almada veya yutmada zorluk oluşabilir. Semptomlar virüsü kasıldıktan sonra iki gün ila üç hafta arasında herhangi bir yerde ortaya çıkabilir.

Önleme /Çözüm

Genital herpes belirtileri olan birine oral seks yapmaktan kaçının. Aynı şekilde, sözlü uçuk belirtileri olan herhangi birinden oral seks yapmaktan kaçının. Prezervatif kullanımı her iki durumda da maruz kalmanın azaltılmasına yardımcı olabilir. Soğuk yaraları olan birini öpmekten kaçının. Diş fırçalarını veya diğer ağız bakım maddelerini paylaşmayın. Eli ağzından uzak tutar.

Tedavi

Herpes virüsünün tedavisi yoktur. Bir kişi enfekte olduğunda, oral uçuklar tekrar ortaya çıkabilir - ilk salgının ardından ortaya çıkan vakalar normalde daha az şiddetli olsa da, genellikle yılda dört kata kadar. Reçeteli ilaçlar asiklovir, valtrex ve famsiklovir daha ciddi vakalarda semptomları hafifletebilir. Tedavi için kremler de mevcuttur. Tekrarlayan vakalarda günlük düşük ilaç dozları kullanılabilir.

Elinizde olduğundan şüpheleniyorsanız ...

Doktorunuza danışın. Doktor, virüsün varlığını doğrulamak için testler yapabilir. Doktor da bir kan testi isteyebilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır