Sinüs basıncı baş boyunca rahatsızlığa ve sorunlara neden olabilir. Gözlerinde, burnunda veya kulaklarında olsun, sinüs basıncı, bir insanı güne karşı yüzünde yorgun, hasta ve motivasyonsuz hissettirecek güçlü bir kuvvettir. Sinüs boşluğu şişerken, kafadaki normal hava yollarını tıkayabilir ve kulaklarda çınlamalara ve diğer tepkilere neden olabilir.
Gerçekler
Sinüs boşluğu, her iki kulak arasında istenmeyen bir yer yakalayan boş bir boşluk olarak durur Hava partiküllerinin akciğerlere girmesi. Sinüs boşluğu tahriş edildiğinde veya enfekte olduğunda, kulak zarının üzerine aşırı baskı uygular ve şişebilir.
Neden
Kulakların çınlamasına, iç ve ortadaki şişmiş sinüs boşluğunun basılması neden olur. kulak. Bu basınç, kulak zarının kulaktaki çınlama ve acı ile reaksiyona girmesine neden olur.
Efektler
Sinüs boşlukları nedeniyle kulakların çınlaması, sinüs boşluğu şişerken artar. Burnunuzu üflediğinizde, ilave basınç nedeniyle zil sesi yeni bir adım atar ve duyarsızlığa neden olur.
Önleme
Sinüs basıncı nedeniyle kulaklarda çınlamayı önlemek için - sinüs boşluğunun şişmesini yatıştırmak için kullanılan dekonjestan, kulak davul üzerinde normal miktarda bir baskıya neden olur.
Tedavi
Kulaklardaki çınlamaya sinüzit (sinüs enfeksiyonu) neden oluyorsa, doktor tarafından verilen antibiyotiklerle tedavi edilmesi gerekir. Çalan alerjilerin sonucuysa, günlük olarak bir antihistamin alınması sorunu çözecektir.