Koşarken kusmak bazen bir dayanıklılık ve başarı işareti olarak kabul edilir, ancak sağlıklı değildir. Aksine, vücudunuzda bir şeylerin dengede olmadığı işaretidir. Aşırı zorlanma, dehidratasyon ve düşük kan şekeri, özellikle uzun mesafelerde veya çok yoğun bir şekilde koşuyorsanız, kusmanın genel nedenleridir. Çalışırken sürekli kustuğunuza karar verirseniz, rejiminizde veya beslenme alışkanlıklarınızda ayarlamalar yapmanıza rağmen, bir doktora danışın.
Özellikler
Koşarken kusma genellikle kramplar, mide bulantısı veya sersemlikten oluşur. ya da baş dönmesi hissi. Geğirme, şişkinlik ve karın ağrısı gibi diğer semptomlar ortaya çıkabilir. Kusma, nedene bağlı olarak uzun süren bir koşu seansından sonra veya koşunun ortasında olabilir. Kusmaya başladıktan kısa bir süre sonra ortaya çıkarsa, muhtemelen yiyecek veya sıvı tüketiminden kaynaklanıyor olabilir.
Nedenleri
Koşarken vücudun, kanı uçlarına, sindirim sisteminden uzak tutuyor. . Eğer çalışmaya başlamadan çok önce yemek yerseniz, sindirim süreciniz bozulur ve bu da kolayca mide bulantısı ve kusmaya yol açabilir. Öte yandan, aç karnına koşmak hipoglisemiye neden olabilir - düşük kan şekeri - bulantı ve kusmaya da neden olabilir.
Dehidrasyon ve aşırı hidrasyon da benzer bir etkiye sahiptir. Aşırı çalıştırma kusmaya neden olabilir, çünkü vücudunuz sıvıları boşaltır, böylece oluşan asit birikimini emebilir. Diğer nedenler alerji içerebilir - balgam, kaygı, yanlış yiyecekleri ve hastalıkları yemekten dolayı. Bazı durumlarda, altta yatan bir mide-bağırsak bozukluğu kusmaya neden olabilir
Önleme
Her seferinde küçük su bardağı içerek, koşu sırasında, sırasında ve sonrasında hidrate kalın; aşırı hidrasyondan kaçının, bu da kusmaya neden olur. Yeterince yakıtınız olduğundan emin olmak için koşmadan önce iki ila dört saatte daha küçük öğünler yiyin, ancak vücudunuza uygun sindirim için yeterli zaman verin. Yemeyi unutursanız, koşmadan en az 30 dakika önce küçük bir atıştırmalık tüketmek bir soruna neden olmaz.
Koşu sırasında mide bulantısı hissetmeye başladığınızda, yavaşlayın ve hızınızı azaltın. Bulantı hissi geçene kadar biraz dinlenin. Koşarken kendinizi hızlandırın ve kendinizi kusma noktasına itmeyin. Kafein, alkol, baharatlar, yapay tatlandırıcılar ve ibuprofen gibi steroidal olmayan antienflamatuar ilaçlar dahil, bağırsak sisteminizi tahriş edebilecek yiyecek ve maddeleri yemekten kaçının.
Dikkat Edilecek Noktalar
İçme ve yemek yeme alışkanlıklarınızı ayarlarsanız ya da yoğunluk seviyenizi ayarlamak, kusma durumunuzu durdurmaz, tanı için doktora başvurun. Aldığınız alerjileri veya probleminize yol açıp açmadıklarını görmek için aldığınız ilaçları tartışın. Kusma sırasında baş dönmesi, ağız kuruluğu veya konfüzyon ve yorgunluk gibi başka semptomlarınız varsa hemen tıbbi yardım alın. , , ] ]