Kaygıyla başa çıkmak, semptomlarından muzdarip olan kişiler için zordur, çünkü günlük aktiviteleri tamamlama yeteneğini etkileyebilir. Diyet değişiklikleri yapmak genellikle kaygı semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir. Tek başına diyet kaygıyı tedavi edemese de, ruh halinizi iyileştirmek için diyete eklenebilecek çeşitli gıdalar vardır.
Triptofan beyinde rahatlamayı teşvik eden ve ruh halini artıran kimyasallar üretebilir. Triptofan içeren yiyecekler eklemek, bireyin gevşemesine ve ruh halindeki bir gelişimin tadını çıkarmasına izin vererek endişe belirtilerini hafifletebilir. Anksiyete hastaları, iyi bir triptofan kaynağı olarak süt, muz, yulaf, soya, kümes hayvanları, peynir, fındık, yer fıstığı yağı ve susam tohumları gibi yiyecekler eklemelidir.
B Vitaminleri
University of Maryland Tıp Merkezi Diyetinize çeşitli B vitaminleri eklemenin kaygıyı azaltmanıza yardımcı olabileceğini öneriyor. Tıp Merkezi hiçbir diyetin kaygıyı ortadan kaldıramayacağına dikkat ederken, B vitaminleri ile yemek yemenin artan beslenme ve kaygı semptomlarıyla mücadeleye yardımcı olacak güçlenme ile sonuçlanacağını bildirmektedir. İyi B vitamini kaynakları arasında badem, fasulye, tam tahıllar, koyu yeşil yapraklı sebzeler ve deniz yosunu ve yosun gibi deniz sebzeleri bulunur.
Omega-3 Yağ Asitleri
İçinde omega-3 yağ asitlerinin tükenmesi "Kaygı Kitabı: Korkunun Yüzünde Gücün Artırılması" yazarlarının yazarı Jonathon Davidson ve Henry Dreher'e göre beyin anksiyete bozuklukları ile ilişkili olabilir. Diyetinize balık, keten tohumu ve fındık gibi omega-3 kaynaklarının eklenmesi kaygı belirtilerinin hafifletilmesine yardımcı olabilir, yazarları ekleyin. Davidson ve Dreher ayrıca, omega-3 tüketimini arttırmak için zeytinyağı veya kanola yağı gibi tekli doymamış yağ tüketiminin arttırılmasını önermektedir.
Kompleks Karbonhidratlar
Karmaşık karbonhidratları yemek, Serotonin seviyelerini artırabilir. rahatlamak ve sakinleşmek, kaygı duygularını hafifletmek için yardımcı olabilir. Yardım Kılavuzu ayrıca, karmaşık karbonhidratların kan şekeri seviyelerini dengelemek için çalıştığını ve bu durumun kaygı belirtilerinde gelişmelere yol açabileceğini, çünkü düşük kan şekeri kaygıya yol açabileceğini göstermektedir. Karmaşık karbonhidratların iyi kaynakları arasında tam tahıllar, meyveler ve sebzeler bulunur.
Protein
Kapsamlı Nöroterapi Derneği'ne göre, artan protein alımı, endişe duygularını hafifletebilir. Yüksek proteinli atıştırmalıklar yemek, özellikle gün içerisinde düşük enerji ve yüksek kaygı yaşama eğiliminde olan kişiler için teşvik edilir. Birlik, hipogliseminin anksiyete ile bağlantılı olduğunu bildiriyor ve belirtilerden kaçınmak için kan şekerini sabit tutmak önemlidir. Davidson ve Dreher kaygı çeken bireyleri diyetlerine tavuk, balık ve yağsız sığır eti gibi protein kaynakları eklemeye teşvik eder.