|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar
Sağlığı ve Hastalıkları

Siyah Küfün Zararlı Yan Etkileri

Aynı zamanda küf veya küf olarak da adlandırılan siyah küf, yüzeylerde kabarık veya tozlu bir üreme üreten bir mantar türüdür. Siyah küf, halı, kumaş, deri, ahşap, yalıtım ve yiyecek gibi birçok ev yüzeyinde büyüyebilir. Siyah küflenmeye maruz kalmak, temas yöntemine göre değişen çeşitli sağlık sorunlarına neden olabilir. Siyah küf maruziyetinin belirtileri dört kategoride sınıflandırılabilir: alerjiler, tahrişler, enfeksiyonlar ve toksisiteler.

Alerjiler

Alerjik bir cevap siyah küf maruziyetinin en yaygın belirtisidir. Siyah kalıba alerjisi olan kişiler hapşırma, sulu gözler, kızarıklık ve cildin ve baş ağrısının kaşınmasıyla karşılaşabilir.

Tahrişler İşlemde uçucu organik bileşikler üretir. VOC'ler, küflerin varlığına bağlı küflü veya küflü bir kokuya neden olur. VOC'lere maruz kalmak, mukoza zarlarınızın ve merkezi sinir sisteminizin tahriş olmasına neden olabilir. Bu tür maruziyetle ilişkili semptomlar burun kanaması, siyah görünen balgamda öksürme, sürekli baş ağrıları, baş dönmesi, azalmış dikkat süresi ve konsantre olma zorluğunu içerebilir. , ancak oluşabilir. HIV /AIDS veya kemoterapi nedeniyle bağışıklık sistemi zayıflamış kişilerde siyah küf nedeniyle enfeksiyona karşı duyarlılığı artmış olabilir. Siyah küflenmeye neden olan mantarın bilimsel adı Aspergillus niger'dir. Çok miktarda Aspergillus niger solunduğunda, aspergilloz olarak bilinen bir akciğer enfeksiyonu ortaya çıkabilir. Apergillozise bağlı semptomlar ateş, kan tükürme ve hışıltıdır. Ek olarak, eğer siyah küf sporları kulak kanalına girerse, bir mantar kulak enfeksiyonu meydana gelebilir. Bu kulak enfeksiyonu ile ilişkili semptomlar kulak ağrısı ve geçici işitme kaybını içerir ve enfeksiyonun kulak kanalına zarar vermesi olasıdır.

Toksisite

Siyah küf, mikotoksinler adı verilen zehirli bir madde de üretebilir. BlackToxicMolds.com web sitesine göre, siyah küfler sürekli olarak mikotoksinler üretmez. Siyah küfler çoğu mikotoksinleri duvar panellerinin arkasındaki, tavandaki veya halı altındaki sabit nemli alanlarda üretir. Michael Bains'in PlanetMold.com web sitesinde "Siyah Küf Belirtileri" başlıklı makalesi, insanlar bu mikotoksinlerle yutulduğunda veya ciltle temas ettiğinde toksisitenin ortaya çıkabileceğini belirtir. Siyah küf toksisitesi hayatı değiştiren veya hayati tehlike arz eden tıbbi koşullara neden olabilir. Siyah küf maruziyetinden kaynaklanan toksisitenin son derece nadir olduğu ve bu durumun ciddiyetinin kişiden kişiye değişeceği not edilmelidir. Bununla birlikte, siyah küf toksisitesi körlüğe, beyin hasarına, kalıcı hafıza kaybına, kanamanın akciğerlerine, kanser ve hatta ölüme neden olabilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]