|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar
Sağlığı ve Hastalıkları

Ağırlıkları Kaldırdığımda Kaslarım Şişiyor

Egzersiz yaparken kaslarınızın şişip büyüdüğünü fark etmiş olabilirsiniz. İki ana neden, kastaki kan akışının artması ve kastaki genel inflamasyondur. Kaslarınız şişince, bu kaslarla ilişkili vücut kısımlarını hareket ettirmenizi zorlaştırır ve hareket alanlarını sınırlandırır. Bu şişmenin süresi, altta yatan nedene bağlı olarak değişebilir ve çeşitli iyileşme tekniklerinden etkilenebilir.

Kas Hasarı ve Enflamasyonu Çalışırken kas dokusuna zarar veriyorsunuz, bu sayede onarım sonrasında kendisini daha da güçlendirerek telafi etmesi gerekiyor. İngiliz Spor Hekimliği Dergisi'nde yayınlanan "Yoğun Eksantrik Egzersizden Sonra" Kas Ağrısı, Şişlik, Sertlik ve Dayanıklılık Kaybı "na göre, en zarar verici kas hareketi türlerinden biri eksantrik bir daralmadır. Eksantrik kas kasılması veya ağırlık odasında lingo “negatif” olması, ağırlık üretmeye çalıştığınız kuvvetten daha güçlü olduğunda ve kaslarınızın uzamasına neden olduğunda meydana gelir. Örneğin, dirençle savaşarak halterinizi yavaşça göğsünüze düşürmek eksantrik bir kasılma türüdür.

Kas Kan Akışı

Kas içindeki yerel faktörler kasın kan hacmini kontrol eder. Egzersiz yaparken, kasılmalar için yeterli oksijen ve enerji sağlamak için kan, çalışan kaslara yönlendirilir. Artan kan akımı ayrıca atık ürünlerin kastan uzaklaştırılmasını sağlar. Kas-kasılma tipi ayrıca bir kas içine ne kadar kan aktığını belirler. Bir kas taşınmaz bir cisme karşı zorlandığında karşılaşılan izometrik bir kasılma, damarların üzerine bastırarak kasın kan akışını yavaşlatmasına neden olur. Bu, kastaki “pompayı” veya kan miktarını artırır.

Kas Şişliği Süresi

Şişmiş kaslar bir egzersiz sırasında başlayabilir ve egzersizden sonra 72 saate kadar devam edebilir. Şişme seviyesi her gün azalır. En büyük şişlik, ilk birkaç saatlik egzersizden sonra kanın vücuttaki normal seviyelere yeniden dağıtılmasıyla azalır. İltihaplanma nedeniyle şişmiş kaslar için, işlem tipik olarak kasın tamamen iyileşmesi ve onarımı gerçekleşene kadar sürer.

Kurtarma

Şişmiş kaslar için iyileşme sürecini hızlandırmak için birkaç teknik kullanabilirsiniz. Antrenmanınızdan sonra, 10 dakika boyunca düşük veya orta hızda kardiyovasküler egzersiz ile bir bekleme süresi uygulayın. Bu, bir kasta biriken kanların dağılmasını sağlar. Bu ayrıca, atık ürünleri şişmiş kaslardan çıkararak daha hızlı onarım sağlar. Antrenmanlardan önce ve sonra protein tüketmek de iyileşme sürecini hızlandırır. Proteinler, kasların yapı taşlarıdır; bu nedenle, egzersiz yapmak kas onarımı için diyetinizde proteine ​​olan ihtiyacı arttırır.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır