| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar |

Sağlığı ve Hastalıkları

Depresyonun Uzun ve Kısa Dönem Etkileri

Ulusal Ruh Sağlığı Enstitüsü'ne göre, her yıl 14 milyondan fazla Amerikalı kronik depresyon geçiriyor. Depresyon günlük yaşama müdahale eder, sabah kalkmayı ve dünyayla yüzleşmeyi zorlaştırır. Eğer tedavi edilmezse, kısa vadeli etkiler, işi, ilişkileri ve fiziksel ve zihinsel sağlığınızı etkileyen uzun vadeli problemlere dönüşebilir. Depresyonun kısa ve uzun vadeli etkilerini öğrenmek, vurduğunda fark etmenize yardımcı olacaktır, böylece tedavi isteyip tekrar hayatın tadını çıkarabilirsiniz.

Belirtiler

Depresyon ikiden fazla hissetmekle karakterizedir haftalar. Depresyonu olan insanlar üzgün, endişeli, çaresiz, değersiz veya umutsuz hissedebilir. Hobiler veya seks gibi eğlendikleri şeyleri umursamayı bırakırlar. Genellikle bir enerji kaybı hissederler ve herhangi bir şeye konsantre olamayabilirler. Uzamayan ağrılar ve ağrılar, düzensiz uyku düzenleri ve iştah kaybı da depresyona işaret ediyor.

Kısa Dönemli Etkiler

Kısa süreli depresyonun etkileri, hayata olan ilgiyi de içerir. Depresyonu olan insanlar, eski motivasyonlarından ve etkinlik ve hedeflerine duydukları coşkudan yoksundur. Çoğu zaman yalnızlıktan muzdariptir, kendilerini tedavi edilemez hissederler. Enerji seviyeleri sadece psikolojik depresyondan değil, aynı zamanda kendi kendine bakmamaktan da düşmektedir. Kişisel hijyene ilgisiz hissedebilir ve iyi beslenmeyi bırakabilirler. Sıklıkla, dünyadan kaçma çabası içinde uyuşturarak enerji ve motivasyon eksikliğine kapılırlar.

Uzun Dönemli Etkiler

Depresyonun uzun vadeli etkileri, enerji kaybı ve düzensiz uyku nedeniyle kronik yorgunluğu içerir. kalıpları. Bu, zayıflamış bir bağışıklık sistemi ile birlikte, fiziksel hastalığa karşı duyarlılığa yol açabilir. Depresyonu olanlar ayrıca kronik ağrıları ve ağrıları ile de acı çekebilirler.

Uzun süreli depresyonu olan insanlar kendilerini izole hissediyorlar ve genellikle sevgi ifade etmekte zorlanıyorlar. Bu, ilişkilerin bozulmasına neden olabilir.

Depresyon aynı zamanda dikkati ve hafızayı da etkiler. Depresyondan muzdarip olan insanlar kendilerini unutkan ve konsantre olamayabilirler, bu da çalışmaları üzerinde olumsuz etki yaratabilir.

Nedenleri

Depresyon beyindeki kimyasal dengesizlikten kaynaklanır. Ancak, depresyonu olan birçok kişi yaşamlarında semptomlarını tetikleyen şeyin yerini alamaz.

Genellikle depresyon nedenlerin bir birleşiminin ürünüdür. Hayattaki büyük değişiklikler bir sebep olabilir; Bunlar arasında finansal stres, yeni bir şehre taşınmak, evlenmek ya da sevilen birisini kaybetmek var.

Kanser ve AIDS gibi bazı hastalıkların neden olduğu fiziksel zayıflık ve stres de olası bir neden. Karamsar bireyler ve benlik saygısı düşük olanlar depresyon geliştirme riski daha yüksektir. Depresyon genetik olduğu için ailede de olabilir.

Tedavi

Depresyondan şikayetçi olduğunuzu düşünüyorsanız, doktorunuza görünün. Depresyon semptomlarına aşina olacak ve ilaç önerebilir ya da daha büyük olasılıkla sizi bir psikiyatriste havale edebilir.

En yaygın tedavi seçenekleri antidepresanlar ve psikoterapidir. Antidepresanların çalışmaya başlaması haftalar sürebilir, ancak beyninizdeki kimyasal dengesizliği giderir. Bu arada, konuşma terapisi olarak da bilinen psikoterapi, duygularınızla çalışmanıza yardımcı olur ve daha az yalnız hissetmenize yardımcı olabilir.

Sizin için doğru terapisti bulduğunuzdan emin olun. Doktorunuzun tavsiyesinden hoşlanmıyorsanız, dürüst olun. Sizi başka bir psikiyatriste sevk edemezse, başkalarından tavsiye isteyerek kendi başınıza bir tane bulun. Hastanelerde, okullarda ve inanç evlerinde çalışan insanlar sizin için doğru bir öneride bulunabilirler.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com