| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar |

Sağlığı ve Hastalıkları

Besinler Kemiklere Nasıl Emilir?

Beslenme, kemik sağlığının gelişimi ve korunmasında önemli bir rol oynar. Kemikler, damarlara gömülü ince kanallarla birbirine bağlanmış bir gözenekler ağı yoluyla oksijen ve besin alan yüksek damarlı, gözenekli organlardır. Bu mikrosistemler içerisinde besin maddelerinin verimli taşınması, kemiklerin güçlü ve sağlıklı kalmasında hayati önem taşır.

Kompakt Kemik

Kompakt kemik, sert, dış kemik tabakasını oluşturur. Mikroskop altında incelemişseniz, sinirler ve kan damarları için küçük pasajlar veya kanallarla dolu olduğunu görürsünüz. Bu kan damarları sürekli olarak kalsiyum, fosfor, D vitamini, magnezyum, potasyum, florür, protein ve kemik oluşumu ve metabolik süreçler için gerekli diğer vitamin ve mineraller gibi temel besinleri sağlar.

Spongy Bone

Spongy bone hafif fakat güçlüdür ve çoğunlukla kemiklerin ve eklemlerin uçlarında bulunur. Bal peteği şeklindedir ve kemik iliği, sinirler ve kemiğe besinler taşıyan kan damarları içeren gözenekler adı verilen açık bölümlerle doldurulur.

Besinler Kemiğe Nasıl Girer

Kompakt kemik adı verilen özel hücrelerden oluşur Kanalların etrafındaki halkalarda sıralanan osteositler. Birlikte osteon adı verilen yapılar oluştururlar. Bunlar, kemiğin içinde aynı yöne hizalanmış kalın borular gibidir, çöp demetine benzer, ortada bulunan kan damarları, atık ürünleri çıkarırken hayati besinleri ve oksijeni alır. Her osteondaki merkezi bir kanal, dallanan ve diğer küçük delikli kanallara bağlanan ve küçük kemiğe dış yüzeyine nüfuz eden besleyicileri taşıyan kan damarlarını içerir.

Lacunar-canalicular System

Besinler, lakin-kanaliküler sistemlerden osteonun geri kalanına merkezi kanal. Kanaliküller adı verilen küçük tüneller, merkezi kanalları, lakuna denilen osteon içinde dağılmış gözeneklerle birbirine bağlar. Burası osteositlerin birbirleriyle ve merkezi kanalla kanaliküllerden beslenmeleri için bağlandıkları yerdir.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kalsiyum ve D vitamini gençken güçlü, yoğun kemikler oluşturmak için en önemli iki besindir. ve yaşlandıkça kemik yoğunluğunu korumak için. D vitamini kalsiyum emmek için gereklidir ve onsuz kemik kitlesini kaybedebilir, kemik yoğunluğunuzu azaltabilir ve yaşlandıkça kemik kırılma şansınızı artırabilirsiniz. Kalsiyum atılımında bir artışa katkıda bulunacağı ve kemikten mineral sızıntısını hızlandıracağı düşünüldüğü için diyetinizde çok fazla protein ve sodyum tüketmekten kaçınmalısınız.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com