|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar
Sağlığı ve Hastalıkları

Kalp Atış Hızınızı Artıracak Kimyasallar

Birçok kimyasal, kalp atım hızını artırmak için kardiyovasküler sistemin çeşitli kısımlarına etki eder. Tükendiğinde, bu kimyasallar genellikle kalp atış hızını artırmak için benzer tepkilere yol açar. Kalp atış hızını artıran ana hormonlardan biri, sinyalleme olayları zincirine neden olmak için vücudun hücrelerine etki eden epinefrindir (adrenalin). Adrenalin, sıklıkla adlandırıldığı gibi, yenilenen bir enerji hissi gibidir. Zihin uyarılır ve yorgun ve uykulu bir kişi bile, adrenalin sistemden pompalanırken güç bulur.

Epinefrin

İnsan vücudu, vücutta bağlandıkları yere bağlı olarak çeşitli etkilere sahip hormonlar üretir. Epinefrin (genellikle adrenalin olarak adlandırılır) vücuttaki spesifik reseptörleri bağladığında, birçok reaksiyonla sonuçlanan bir sinyal yoluna neden olur. Bunlardan biri artan bir kalp atış hızıdır. Ana biyokimyasal reaksiyon, hormonun beta-1 adrenerjik reseptörü adı verilen bir reseptöre bağlanması ve böylece siklik bir AMP ikinci mesajlaşma sinyal yoluna yol açmasıdır. Vücutta bir reaksiyon meydana geldiğinde, bu başka bir kimyasalın salınmasına neden olabilir. Bu kimyasal eşine etki ettiğinde, başka bir reaksiyon meydana gelir. Bu işlem bir sinyal yolu olarak adlandırılır. Bu özel yolda, kimyasal epinefrinin ortağı tıbbi olarak beta-1 adrenerjik reseptörü olarak adlandırılır. Bu reaksiyon gerçekleştiğinde, sinyalleşmede önemli olan bir başka kimyasal olan siklik AMP'nin salınmasına neden olur. Tüm reaksiyonlar gerçekleştiğinde, kalbin hızı artar.

Kafein

Kafein, soda, çikolata ve kahvede yaygın olarak tüketilen bir kimyasaldır. Birçok insan “uyanık kalmak” için kafeinli içecek tüketir. Bu düşüncenin ardındaki tıbbi nedenlerden biri, kafeinin vücutta kimyasal bir sinyal yolu oluşturması ve böylece kalp atış hızının artmasıyla sonuçlanmasıdır. Biyokimyasal etkisi, adrenalininkine (epinefrin) benzer. Kafeinin neden olduğu ilave etkiler, kan dolaşımına yağ asitlerinin salınmasının yanı sıra kan basıncı ve mide asidinin artmasıdır. Kafein hakkındaki dikkat çekici husus, vücudun etkilerine karşı bağışıklık kazanmasıdır; öyle ki, yeni bir kullanıcı, yukarıda belirtilen reaksiyonları yaşarken, sürekli bir kullanıcı hiç bir etki bırakmaz. Nikotin

Nikotin, sigaralarda en yaygın olarak bulunur. çeşitli etkiler üreten bir kimyasal. Tartışılan diğer kimyasallara benzer şekilde, nikotin, diğer hormonlara ek olarak, epinefrin salınımını uyarmak için beyine etki eder. Bununla birlikte, nikotin ayrıca norepinefrin adı verilen ve kalp atım hızını azaltabilecek bir antagonist salınımını uyarır. Bu nedenle, nikotinin etkisi tüketilen miktara, kişiye ve diğer faktörlere bağlıdır.

Yasadışı Maddeler

Kalp atış hızını artıran başka bir kimyasal, daha fazla yükselebilecek etkilere neden olabilecek yasadışı uyuşturucu kokaindir. Ulusal Uyuşturucu Bağımlılığı Enstitüsü'ne göre, bir kardiyovasküler olaya ve bazen acil ölüme yol açmaktadır.

Ayrıca esrar, kalbin daha hızlı atmasına, bronş geçitlerinin genişlemesini ve gözlerdeki kan damarlarını gevşetmesine neden olabilir. genişletmek, "kanlı" gözler yaratarak. Bu etkiler, kullanıcılar tarafından tarif edilen, hoş duygular, yoğun renkler ve çarpık zaman algısı ile karakterize edilen "yüksek" duruma neden olur.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır