Gastrik bypass genellikle 100 veya daha fazla kilo vermiş, vücut kitle indeksi veya BMI, 40 yaş ve üstü olanlar için tavsiye edilen ve diyet ve egzersizle kilo veremeyen bir tür kilo verme ameliyatıdır. Çeşitli mide bypass prosedürleri vardır, ancak hepsi midenin fiziksel boyutunu küçültmeyi ve bağırsakların bir kısmını atlamayı amaçlar, böylece vücut çok fazla yiyecek tutamaz. İşlem genel olarak güvenli kabul edilirken, bypassın tersine çevrilmesini gerektiren komplikasyonlar olabilir. Ayrıca, ilk ameliyattan önce bir hastanın doktoru ile görüşmesi gereken gastrik bypass reversal ile ilgili sağlık riskleri de vardır.
Kilo Alma
Bypass ameliyatı, hastaların önemli miktarda kilo vermesine yardımcı olabilir; ancak, mideyi sadece daha küçük yapar ve aşırı yemek yemeye neden olan davranışsal sorunları değiştirmez. Tersine dönme ile, en yaygın sağlık risklerinden biri, hasta tipik beslenme düzenine geri döndüğünde kaybedilen tüm ağırlığı geri kazanmaktır. Kilo geri kazanıldığında, diyabet, kalp hastalığı ve kanser gibi obezitenin sağlık riskleri de beraberinde gelir.
Kaçaklar
Gastrik bypass ameliyatında kullanılan zımba veya dikişler düzgün iyileşmezse bağırsakların içerikleri mideye sızabilir. Bu, hızlı kalp hızı, mide ağrısı, ateş, nefes darlığı, bulantı ve genel anlamda bir halsizlik gibi ciddi enfeksiyonlara ve semptomlara neden olabilir. Bu komplikasyon tüm ameliyatların sadece yüzde 1'inde meydana gelir. Bununla birlikte, yetersiz kilo kaybı veya komplikasyonlar nedeniyle yapılan revizyonel mide ameliyatlarında bir sızıntı riski daha fazladır, West Penn Allegheny Sağlık Sistemi Bariatrik Cerrahi Merkezini uyarır. Her hasta farklıdır ve kaç hastanın bu komplikasyona yakalandığına dair güncel istatistikler yoktur, çünkü ters cerrahi bu kadar yaygın değildir. Reversal kaynaklı sağlık komplikasyonları, kendilerine verilen diyet ve yaşam tarzı yönergelerine uygun olanlarda, reversal tamamlandıktan sonra daha düşüktür.
Revisional Ameliyat Sırasında Organların Yaralanması
mide ameliyatı, yaralar veya yapışıklıklar mide ve yakın organlarda oluşabilir. Revizyonel cerrahi yapılırsa, mideye ve diğer organlara zarar verebilecek bu izlerin çıkarılması gerekir, GastricBypass.com web sitesini belirtir. En sık etkilenen organlar arasında pankreas, karaciğer ve dalak bulunur. Organ hasarı çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir ve ciddi durumlarda ölümcül olabilir. İç kanama veya kanama olabilir ve enfeksiyon riski artar. Yaranın kendisi enfekte olabilir ve enfeksiyon idrar yoluna yayılabilir. Bazı durumlarda, cerrahi bölgenin yakınında bir apse veya sıvı cebi gelişebilir. Enfeksiyonlar genellikle antibiyotik tedavisi ve yakın gözlem gerektirir.
, , ] ]