Pelvik ile ilişkili ağrı, haftalarca dinlenmeye ve rehabilitasyona yol açabilecek zorlu bir problem olabilir. Çoğu zaman, pelvik ağrı ve kalça ağrısı koşucular tarafından tek tek aynı kabul edilir. Koşucuların sık sık düşündüğü şey kalça ağrısının aslında pelvisi etkileyen ağrıdır. Pelvisin şeklini ve işlevini anlamak, koşucuların ağrıyı daha iyi tanımasına ve uzun vadeli yaralanmaları önlemesine yardımcı olabilir.
İşlev
Pelvis, esasen karın dibine yakın halka şeklinde bir kemik yapısıdır. ve üst organı desteklemekten sorumludur. Pelvisin her iki tarafı üç kemikten oluşur: ilium, ischium ve pubis. Ligamentler pelvisi alt sırta bağlar; önünde, pelvik kemik yapısı kasık bölgesini oluşturmak için bir araya gelir. Her iki taraftaki oyuk bir bardak kalça eklemi için bir soket görevi görür.
Tanımlama
Yaralı veya kırık bir pelvis en çok ağrılı şişlik ile karakterizedir. Kalça veya dizin belli bir yöne bükülmüş kalması genellikle ağrıyı hafifletmeye yardımcı olur. X-ışınları bazen, örneğin bir kırık veya kırılma durumunda, yaralanmanın derecesini tanımlayabilir. BT taramaları ayrıca yaralanmanın kapsamını ve çevresindeki kan damarlarının veya sinirlerin de etkilenip etkilenmediğini araştırmakta etkilidir. Çekti bir kas için genellikle yanlış. Ani kas kasılmaları, hamstring kaslarının bağlandığı isçiumdan kemiğin küçük bir kısmını kopardığında kırılma meydana gelir. Koşucular arasında, bu tür yaralanmalar özellikle büyümekte olan gençleri etkileyebilir.
Sakroiliak Disfonksiyon
Sakroiliak veya SI eklemleri, pelvisin alt sırtına bağlandığı ve önemli pelvikliğe neden olabileceği yerdir. Yaralandığında ağrı. SI işlev bozukluğu, koşucularda, özellikle de yokuş aşağı çalışırken, aşırı yüklenmenin neden olduğu SI bağlantılarında meydana gelen herhangi bir hasarı veya stresi tanımlar. Durum, kemiğin etkilenen tarafının hafifçe dönmesine neden olarak pelvise etki eder, böylece işlevsel bir bacak uzunluğu farkı yaratır, Running Times'taki Cathy Fieseler. Bu da, pelvisin karşı tarafına olağanüstü baskılar uygular ve bir koşucuyu ağrıyı telafi etmek için yürüyüşünü değiştirmeye zorlayabilir.
Tedavi
Pelvik kırıklar için cerrahi dışı tedavi seçenekleri; mola - genellikle birkaç ay boyunca - kırığın iyileşmesini sağlamak için. Bu süre zarfında pelvisin ağırlığını korumak için koltuk değneği veya bir yürüteç kullanılır ve genellikle reçetesiz satılan ağrı kesiciler için tavsiye edilir. Cerrahi tedavi genellikle yüksek etkili yaralanmalardan kaynaklanan daha ciddi kırıklar için kullanılır ve sonuç olarak genel olarak koşula ilişkili yaralanmalar için gerekli değildir.
SI işlev bozukluğunun tedavisi tipik olarak ağrı kesiciler ve buz masajının bir arada yapılmasını gerektirir. etkilenen bölgeler. Fiziksel tedavi bazen gereklidir. Durum düzeldiğinde, pelvik stabilizasyon egzersizleri SI eklemlerinde güç sağlayabilir. Yine, yoldan, izden veya koşu bandından ayrılan süre, tedavi ve iyileşmeden tam olarak yararlanmak için gerekli bir önkoşuldur; havuzda koşmak ve yüzmek, yaralı koşucuların zindelik koşullarını pelvise zarar vermeden sürdürmeleri için etkili alternatiflerdir.