|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar
Sağlığı ve Hastalıkları

Buğday Çimi Sisteminizde Ne Yapar?

Bazen kanepe çimi olarak da bilinen buğday çimi, buğday tohumlarından filizlenir ve bunun sağlık yararları için savunulur. Buğday çimi tipik olarak kapsüller halinde toz halde meyve suyu haline getirilir veya tüketilir. Bununla birlikte, buğday çimi insanlarda etkileri üzerine yapılan klinik çalışmalar yetersizdir, ancak Amerikan Kanser Derneği’nin notu, buğday çimi geleneksel tıpta bir dizi rahatsızlığın tedavisinde kullanılan geleneksel ilaçlardır. Buğday çimi filizlenmesinin yedi ila 10 gün sürmesi nedeniyle, mikrobiyal kirlenme meydana gelip yenildiğinde zararlı etkilere neden olabilir.

Besin Maddeleri Sağlar

Buğday çimi A, C, E, K vitaminleri ve sekiz B vitamininin tümünü içerir, Memorial Sloane Kettering Kanser Merkezine göre. Aynı zamanda mineraller demir, magnezyum, kalsiyum ve selenyum sağlar. Protein yapı taşları olan bir amino asit kaynağıdır. Buğday çimi de onu yeşil yapan pigment olan klorofil içerir. Klorofilin kandaki oksijen seviyelerini arttırdığına inanılıyor, Amerikan Kanser Derneği’ni rapor ediyor, ancak bu etkiyi doğrulamak için tıbbi literatür eksikliği ve klinik araştırmalar yok.

Antioksidan Etkileri Var

" Fitoterapi Araştırması "2006 yılında taze filizlenmiş buğday çimi ve toz buğday çimi antioksidan içeriği için test etti. Bilim adamları, besin bakımından zengin topraklarda filizlenen buğday çimi tozunun, normal toprakta ve sadece topraksız filizlenmiş toz buğday çimi ve buğday çimi ile karşılaştırıldığında en yüksek antioksidan içeriğine sahip olduğunu buldular. Buğday çimi farenin karaciğer hücreleri üzerinde test ettiler ve buğday çiminin antioksidan aktivitesinin hücre oksidasyonunu azalttığını buldular.

Bu, Kanser Antioksidan Bileşikler İçebilir. Kettering Kanser Merkezi. Aslında, 2008 yılında "Moleküler Kanser Tedavisi" bölümünde yayınlanan bir çalışma, gallik asidin farelerde prostat tümör büyümesinin proliferasyonunu inhibe ettiğini buldu. Buğday çimi aynı zamanda apigenin denilen bir biyoflavonoid vardır. 2008 yılında aynı dergide yayınlanan bir çalışmada, bilim adamları apigenin test tüplerinde insan meme kanseri hücreleri üzerindeki etkilerini incelediler. Yüksek dozlarda apigenin, kanserli hücrelerin büyümesini inhibe ettiği bulunmuştur. Ancak apigenin kanserli insanlarda etkileri henüz belirlenmemiştir.

Kanser Tedavisine Potansiyel Olarak Yardımcı Olabilir

Buğday çimi tüketen kanser hastaları arasında tümör küçülmesine ilişkin bazı raporlar var, ancak bunları destekleyen klinik çalışmalar var iddialar eksik. Buğday çimi suyu, 2007'de "Beslenme ve Kanser" de yayınlanan bir araştırmaya göre, kemoterapinin neden olabileceği kemik iliği toksisitesini önleyebilir. Bilim adamları bunu, kemoterapi gören meme kanseri hastaları üzerinde test ettiler. İlk üç kemoterapi süresince bazılarına günde bir kez 60 mililitre buğday çimi suyu verildi. Buğday çimi suyuna sahip olmayan kontrol grubu ile karşılaştırıldığında, buğday çimi suyunda daha fazla hasta daha küçük kemoterapi dozlarına ihtiyaç duydu ve erken tedavi sonlandırdı. Buğday çiminin yan etkileri bazı hastalarda artmış mide bulantısı içermekteydi.

Inflamasyonu Azaltabilir

2002 yılında "İskandinav Gastroenteroloji Dergisi" nde yayınlanan bir çalışmada, bilim adamları bazılarına üç ons taze buğday çimi suyu verdiler. tıbbi tedavi alan ülseratif kolit hastaları ve diğer hastalara plasebo. Araştırmacılar, buğday çimi suyunu alan hastaların, plasebo grubuna kıyasla ağrı, ishal ve rektal kanama dahil semptom şiddetini azalttığını buldular. Bilim adamları, buğday çiminin, kronik bağırsak iltihabını veya ülseratif koliti azaltabilen bir anti-enflamatuar etkiye sahip olabileceği sonucuna vardılar. Buğday çimi'nin vücudun diğer bölgelerinde iltihaplanma üzerine etkileri belirlenmemiştir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]