|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar
Sağlığı ve Hastalıkları

Bazı Otlar ve Takviyeler Amiloid Plakları Önleyebilir mi?

Alzheimer hastalığı, insanları hafıza, bağımsızlık ve saygınlıktan mahrum bırakan yıkıcı ve maliyetli bir hastalıktır. Bu durum, beyindeki amiloid-beta proteini denilen bir maddeden yapılan beta-amiloid plakların ve beyindeki nörofibriler karışıklıkların varlığı ile karakterize edilir. Mevcut ilaçlar sınırlı etkinliğe sahip olduklarından, bazı araştırmacılar takviyelerin ve bitkilerin amiloid plaklarının oluşumunu önleme yeteneklerini araştırmışlardır.

Besin Takviyeleri

Antioksidan ve antienflamatuar ilaçlar ve takviyeler ile ilgilenen bir bakış açısı. “Psikososyal Hemşirelik ve Ruh Sağlığı Hizmetleri Dergisi” ndeki Nisan 2011 tarihli bir makaleye göre, vitamin takviyeleri üzerine yapılan bir araştırma, bir antioksidan olan E vitaminin bu durumu iyileştirdiğine dair kanıt olmadığını göstermektedir. B vitaminleri ve omega-3 yağ asitleri de etkisizdir.

Gingko Biloba

Kanıt Temelli Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp'ın 2011 sayısında yayınlanan inceleme makalesinde randomize, plasebo kontrollü Büyük bir örneklem büyüklüğüne sahip çift-kör çalışma, gingko biloba ve plasebo ile hastanın işleyişinin ölçümleri arasında bir fark bulunmadı. İkinci bir çalışma, gingko biloba'nın bir plasebodan daha iyi olduğunu ve Alzheimer ilaç donepezilinin bazı işlevselliklerinin hepsinde değil etkinlik için eşit olduğunu göstermiştir. Bununla birlikte, örneklem büyüklüğü küçüktü, bu bulguları daha geniş popülasyonlara uygulama yeteneğini sınırlıyordu.

Ginseng

"Kanıta Dayalı Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp" dergisinin 2011 sayısındaki aynı makale gözden geçirildi. 4.5 veya 9 mg ginseng veya plasebo alan gruplara deneklerin rastgele atandığı bir ginseng klinik denemesi. 12 haftanın sonunda, yüksek dozda ginseng alan hastalar, almayanlardan daha iyi durumda kaldı. Ancak bu çift kör bir deneme değildi, örneklem büyüklüğü küçüktü ve hastalar konvansiyonel ilaçlar almaya devam ettiler.

Lavanta

2011 Neuroscience Bülteni'nin Nisan 2011 sayısında yayınlanan araştırmanın, Bir lavanta türü olan Lavandula angustifolia, sıçanlarda bulunan ve Alzheimer hastalığında bulunanlara benzer beta-amiloid peptidlerinin enjeksiyonu yapılan, uzamsal öğrenme eksikliklerini iyileştirmiştir. Bu çalışmanın sonuçları, bu otun 100 ve 200 mg /kg dozunun bu görevdeki performansı arttırdığını, ancak 50 mg /kg dozun etkisinin olmadığını göstermiştir. Bununla birlikte, Eylül 2011 itibariyle, bu araştırma insanlarda çoğaltılmamıştır.

Sarımsak

Ocak 2009 sayısında "Fitoterapi Araştırması" sayısında yayınlanan bir araştırma, hem taze hem de çiğ sarımsakların Amiloid plakların ana bileşeni olan fibriller Abeta'nın toplanmasını önler. Bir çiğ sarımsak özü, laboratuar hayvanlarında fibril Abeta oluşumunu önleyebilmiş ve daha önce oluşmuş olan fibrilleri parçalayabilmiştir. Haşlanmış sarımsak da fibrillerin oluşumunu önleyebildi ancak mevcut olanları defibrilasyonda büyük ölçüde etkisizdi.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]