|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar
Sağlığı ve Hastalıkları

Bal ve Tarçın Sindirim Siniri ile Yardım Edebilir mi

Hazımsızlık, sindirim bozukluğu ve dispepsi bağırsaklarınızdaki genel bir rahatsızlık hissini tanımlar. Mide rahatsızlığı bir hastalık değil, geğirme, şişkinlik, bulantı ve şişkinlik gibi semptomları ülserler ve diğer sağlık koşulları gibi altta yatan sorunları gösterebilir. Laboratuar testleri, balın sindirime yardımcı olduğunu ve bal ve tarçınün, gastrik ülserlere neden olabilecek H. pylori bakterilerine karşı antibakteriyel aktivite gösterdiğini göstermektedir. Bununla birlikte, klinik çalışmalar bu bulguları desteklememiştir. Bir klinik çalışma, yemeklerle birlikte alınan 6 g tarçın, mide boşalma oranlarını yavaşlattığını gösterdi ve bu da tip 2 diyabetin önlenmesine ve yönetilmesine yardımcı olabilir. Herhangi bir evde ilaç kullanmadan önce sağlık uzmanıyla konuşun.

Hazımsızlık

Mayo Clinic'e göre, genellikle hafif hazımsızlık için endişelenmenize gerek yok. Mide ekşimesi ayrı bir kategoridedir ve hazımsızlık belirtisi olarak kabul edilmez. Birkaç haftadan daha uzun süren hafif bir hazımsızlık hissederseniz veya iştahta, kasıtsız kilo kaybında, yutma zorluğunda, şiddetli ağrı, cildinizde veya gözlerinizde sarımsı bir renklenme, tekrarlanan kusma, kanlı kusma veya dışkılarda bir azalma fark ederseniz doktorunuza danışın. veya siyah, zift katkılı dışkı

Ülserler ve Bal

Balın antibakteriyel aktivitesi, asidik pH'sı ve hidrojen peroksit oluşumundan kaynaklanır, ancak Yeni Zelanda manuka balı, manukadan metil glisokal olan belirgin bir antibakteriyel madde içerir. çalı. Hidrojen peroksit midede bozuluyor, ancak “Kraliyet Tıp Derneği Dergisi” nde yayımlanan 1994 tarihli bir araştırmaya göre MGO yok. ”Araştırma, manuka balı beş ülsere neden olan H. pylori bakteri suşuna karşı etkili olduğunu gösterdi. Öncelikle hidrojen peroksit nedeniyle antibakteriyel aktiviteye sahip başka bir bal, istatistiksel bir etki göstermedi. Her iki bal da bakteri üremesini durdurdu.

Sindirim ve Bal

“İngiliz Beslenme Dergisi” nin Nisan 2010 sayısında yayınlanan bir klinik çalışma, manuka ve başka bir balın, çalışmada bağırsak bakterileri üzerinde hiçbir etkisi olmadığını göstermiştir. grubudur. Yaşları 42 ile 64 arasında olan 20 sağlıklı birey, yaklaşık 1-1 /3 yemek kaşığı almış. Bir ay boyunca her gün manuka balı. Çalışma öncesi ve sonrası mikrobiyal DNA testi, bağırsak bakteri düzeylerini değerlendirmek için hastaların dışkı örneklerinde yapıldı. İstatistiksel analiz değişiklik göstermedi.

Ülser ve Tarçın

Laboratuvar çalışmaları konsantre tarçın ekstraktının H. pylori bakterilerine karşı etkili olduğunu göstermiş olsa da, "Helicobactor" da bildirilen 2000 klinik bir araştırma, tarçın ekstraktının etkisiz olduğunu gösterdi insanlarda ülsere neden olan bakterilere karşı. 16 ila 79 yaşları arasında on beş H. pylori enfekte hasta, dört hafta boyunca günde iki kez 40 mg tarçın özü yutmuştur. "A second group took a placebo.", 3, [[Üre nefes testleri, tarçın-ekstre grubunda 22.1 ve 24.4 ve kontrol grubunda 23.9 ve 25.9 bakteri seviyelerini bulmuş ve araştırmacıların günde 80 mg tarçın ekstraktının H. pylori'ye karşı etkili olmadığı sonucuna varmıştır.

Sindirim ve Tarçın

2007 yılında yapılan bir klinik deney, yemeklerle birlikte yenen 6 g tarçın, “Amerikan Klinik Beslenme Dergisi” ne göre öğün sonrası kan şekeri seviyelerini düşürmeye yardımcı olan mide boşalmasını geciktirdiğini gösterdi. . ”Stabilize kan glikoz seviyeleri tip 2 diyabetin önlenmesine ve yönetilmesine yardımcı olabilir. 2009 yılında yapılan ikinci bir klinik deney, yemeklerle alınan 1 g ve 3 g tarçın etkilerini inceledi. 1 veya 3 g tarçınla yapılan sütlaç yiyen sağlıklı deneklerin GER'i, 1 ve 3 g tarçının GER veya kan şekerini etkilemediğini, ancak 3 g öğün sonrası insülin seviyelerini azalttığını göstermiştir. Yutulan tarçın miktarı ve azalmış insülin seviyeleri.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]