Bitkiler, çeşitler halinde mevcut olan çeşitli otlar ve baharatlar sağlar; kullanılan bitkinin bir bölümüne ve içinde bulunduğu forma göre. Otlar ve baharatlar, bitkilerin yapraklarından, köklerinden, tohumlarından, saplarından veya çiçeklerinden gelir. Bunlar taze veya kurutulmuş yapraklar, tozlar, tohumlar veya bir kök şeklinde olabilirler; ve Varioustypes.com'a göre çeşitli lezzetlerde. Otlar ve baharatlar mutfak veya tıbbi amaçlar için kullanılabilir.
Fesleğen
Fesleğen, Ohio'ya göre sıcak tropik iklimler nedeniyle çok yıllık olarak ekildiği Hindistan ve Asya'ya özgü yıllık bir bitkidir. Devlet Üniversitesi. Fesleğen, nane ailesinin bir parçasıdır; kırk farklı fesleğen çeşidi vardır. Ocimum basilicum veya Sweet Basil, en yaygın ve en popüler olanıdır. Tatlı Fesleğen, tatlı bakan, tadı ve aroması olan yemyeşil, yeşil yapraklara sahiptir. Fesleğen ferahlatıcı bir koku ve bahçeye yemyeşil bir görünüm kazandırır ve güzel bir saksı bitkisi yapar. Fesleğen, salata, çorba sosları, et yemekleri ve patates ve ıspanak gibi sebzelerin tadını ve lezzetini arttırıyor.
Chives
Chives veya Allium schoenoprasum, aynı aileye ait sert, çok yıllık bir bitkidir. soğan, pırasa ve sarımsak olarak. Bu bitki sağlıklı bir garnitür olarak kullanılabilir ve salatalara, çorbalara, sebzelere, yumurtalara ve et yemeklerine ılık, soğan tadı verir. Kuzey Carolina Eyalet Üniversitesi'ne göre, kan basıncını düşürmek ve sindirimi artırmak için frenk soğanı kullanımını destekleyen bazı kanıtlar var; Antibakteriyel etkileri için frenk soğanı yağı kullanılması ile
Tarçın
Tarçın kokulu bir aroması ve tatlı bir tadı vardır; Kabuk şeritleri halinde, birbirine sarılmış veya ince toz halinde bulunur. Bu mutfak baharatı, krema, süt ve kahve gibi yiyeceklere hoş bir tat ve lezzet verir. Dondurma veya yoğurt üzerine serpilebilir ve keklere, kurabiyelere ve diğer unlu mamullere lezzetli bir lezzet katar. Chetday.com'a göre, tarçın şeker seviyelerini düşürerek tip 2 diyabetli bireylere fayda sağlayabilir; ayrıca trigliseritlerin ve LDL'nin veya kötü kolesterolün düşürülmesine de yardımcı olabilir. Hint köriliğine sarı renk veren ve önemli tadı veren bir baharattır. Zerdeçal, Hint yemeklerinde ve Fas yemeklerinde kullanılan yaygın bir çeşnidir. Zerdeçal içindeki aktif bileşen kurkumindir. Maryland Tıp Merkezi Üniversitesi'ne göre, zerdeçal, hücre dokularını serbest radikallerin zararlarından korumak için etkili bir antioksidandır.