| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar |

Sağlığı ve Hastalıkları

Bebek İskeleti Yapısı

Doğum sırasında, bebeğin iskeleti bir yetişkinle aynı temel çerçeveye sahiptir. Bütün kemikler - birçok ekstralar da dahil olmak üzere - yerindedir ve yapı, hızlı büyümeye ve sürekli gelişime izin verir. Kritik gelişimin çoğu yaşamın ilk birkaç yılında meydana gelir, ancak kemik büyümesi ergenlik dönemine kadar devam eder.

Gelişim

Kemikleri oluşturmak için bebeğin kemik hücreleri bir kalsiyumun üzerinde kollajen, zaman alan ve anneden iyi bir kalsiyum kaynağı olan bir işlem. Bir bebeğin kemikleri hamileliğin yaklaşık 12. haftasında oluşmaya başlar, çoğu kemikte kemik oluşumu veya ossifikasyon merkezleri gelişir, “Haftaya Göre Gebelik Haftanız” der. 15. haftada kemikler hızla kalsiyum ve iskeleti sertleştirir ve toplar X-ışını ile görünürdü.

Kemik Sayısı

Bebekler sahip olacakları tüm kemiklerle doğdukları halde, iskeletin pek çok kısmı zamanla salınan kıkırdaktan oluşuyordu. Avrupa Medikal Turist'e göre, bebeklerin yetişkinlerden çok daha fazla kemiği var, yaklaşık 270 ila 206 yaşımız arasında, çünkü kemiklerin çoğu büyüyecek ve gelişim sürecinde kaynayacak. Örneğin “kuyruk kemikleri”, tek bir katı yapıya kaynayan beş ayrı kemik olarak başlar.

Yumuşak Noktalar

Bebeğin kafatasındaki yumuşak noktalar veya fontaneller, iskelet büyümesinin en belirgin örneğini sağlar. Kafatasının kemiklerinin henüz karşılaşmadığı yerlerde yumuşak noktalar oluşur; bitmemiş doğası doğumdan sonra hızlı beyin büyümesini sağlar. Posterior veya arka fontanelle doğumdan birkaç ay sonra birbirine bağlanırken, anterior veya üst fontanelle yaklaşık bir yıl sonra kapanırken, Aptallar için Hamilelik belirtilir. Yeni kıkırdak hücreleri kemiğin kenarlarına doğru şekillenirken, eskiler geriye doğru itilir ve ölür. Kemiği kademeli olarak sertleştiren kalsiyum birikimi için bir platform sağlarlar. Büyüme plakaları devre dışı bırakıldığında, kemik büyümesi durur. Uyluk kemiği gibi uzun kemikler için büyüme plakaları ergenlikten sonra, vücut son boyuna gelene kadar aktif kalır.

Rickets

3-36 aylık bebekler kemik hastalığı raşitizm için en büyük riske sahiptir. Bu kritik pencere sırasında meydana gelen hızlı iskelet büyümesi nedeniyle. Kemiklerin gerekli mineralleri emmesine yardımcı olan uzun süreli ve ciddi D vitamini eksikliği nedeniyle raşitizm kemikleri zayıflatır. Kemikler deforme olmuş ve kırılgan ve büyüme bodur olabilir. Mayo Kliniği'ne göre, genellikle, D vitamini takviyeleri kemikleri normal kuvvetlerine geri getirebilir.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com