Kardiyak yetmezlik, yapısal bir anormallik veya hastalığın, kalbin vücuda yeterli miktarda kan pompalama kapasitesini sınırladığı kronik bir durumdur. İlaçlar, kalp yetmezliği olarak da bilinen kalp yetmezliği olan insanlarda kalp fonksiyonunu arttırır. Kardiyak dekompansasyon kalp yetmezliği ile ilişkili semptomlarda ani bir kötüleşmedir. Bu durum, kalp yetmezliğinin ilerlemesi veya eksik ilaç dozu veya bir enfeksiyon veya anemi gelişimi gibi durumlarda meydana gelebilecek bir değişiklik nedeniyle ortaya çıkabilir.
Solunum Yetersizliği
Kalp yetmezliği olan hastalar karakteristik olarak Bir dereceye kadar nefes darlığı var. Hafif hastalığı olan insanlar bu semptomu yalnızca ciddi fiziksel eforla yaşarlar, oysa şiddetli hastalığı olanlar minimum düzeyde aktivite ile nefes nefese kalabilir. Daha önce yaşananlardan daha az fiziksel eforla ilişkili nefes darlığının artması, kalp dekompansasyonunun sık görülen bir belirtisidir. Belirti, yavaş kan akışından ve akciğer hava keselerine sıvı sızmasından kaynaklanan dokulardaki oksijen kaybına bağlı olarak ortaya çıkar.
Hışıltı ve Öksürme
Kanı akciğerlerden kalbe taşıyan kan damarlarındaki basınç artışı. Artan basıncın etkisi altında, kan damarlarından akciğer dokularına sıvı sızması ve hava keselerinin tıkanması. Hava keselerinde veya pulmoner ödemde sıvı bulunması genellikle hırıltı ve öksürüğü tetikler. Akciğer ödemi ile ilişkili öksürük, uzanmak suretiyle karakteristik olarak kötüleşir, bu da akciğer kan damarlarındaki basıncı daha da arttırır. Akciğer ödemi ile ilişkili öksürük, sıklıkla kanla karışabilen köpüklü mukus üretir.
Yorgunluk Giderilmesi
Kardiyak dekompansasyon, oksijen bakımından zengin kanın vücut dokularına ulaşma hacminde bir düşüşe işaret eder. Oksijen, vücudun enerji ihtiyaçlarını besler; azalmış oksijen kullanılabilirliği vücut dokularını tehlikeye atar; normal metabolik aktiviteler için yakıt kapasitesi. Bu durum, yaygın bir yorgunluk veya yorgunluk hissi olarak kendini gösterir. Kardiyak fonksiyonda ani bir düşüş olan insanlar genellikle kötüleşen yorgunluk yaşarlar.
Doku Ödemi
Kardiyak dekompansasyona bağlı halsiz kan akışı, kan birikmesini ve vücut dokularında akciğerlerin dışındaki basıncı artırabilir. Sıvı kaçağı, bu durumda çeşitli vücut dokularında şişme veya ödem neden olur. Alt bacaklarda, ayaklarda ve ellerde artmış ödem, genellikle kalp dekompansasyonu ile ortaya çıkar. Sıvılar da karın bölgesinde birikir ve bu durum karın rahatsızlığına ve vücut ağırlığında bir artışa neden olur. Göğüs boşluğunda plevral efüzyon adı verilen akciğer çevresindeki sıvı birikimi karakteristik olarak nefessizliği ve hava açlığını artırır.
, , ] ]