| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar |

Sağlığı ve Hastalıkları

Vücutta Karıncalaşmaya Ne Sebep Olabilir

Karıncalanma gibi vücuttaki anormal duyumlar "parestezi" olarak bilinir. Karıncalanma genellikle sinir hasarı veya hastalıktan kaynaklanır. Karıncalanmaya değinmek önemlidir - sonunda etkilenen bölgede uyuşukluğa neden olabilir. Birçok potansiyel problem, birçoğu bu makalede açıklanan karıncalanma ile ilişkilidir. Uzamayan karıncalanma ile karşılaşırsanız, doktorunuza görünün.

Sinir Yaralanması

Sıkışmış sinirler gibi sinir yaralanmaları, vücudun herhangi bir yerinde olabilir ve genellikle karıncalanma hissi ile sonuçlanabilir. Sinir yaralanmaları zamana duyarlı olabilir, bu da tedavide herhangi bir gecikmeyle birlikte kalıcı hasar olasılığının artması olabilir. En kısa sürede tıbbi yardım istemek zorunludur. Sinir yaralanmaları fizik tedavi, ilaç tedavisi, immobilizasyon veya cerrahi işlem yoluyla tedavi edilebilir.

Anksiyete veya Panik Atak

Karıncalanma hissinize korku, endişe, terleme, baş dönmesi veya kulaklarınızda çınlama eşlik ediyorsa panik atak veya anksiyete bozukluğundan kaynaklanabilir. Fiziksel durumunuzun psikolojik bir hastalıktan kaynaklandığını kabul etmek zor olabilir, ancak karıncalanma panik atakların sık görülen bir belirtisidir.

Tümör

Omuriliğin etrafındaki tümörler genellikle bir sonucu olarak keşfedilir Karıncalanma hissi, tümörün bulunduğu yerin altında meydana gelir ve bel ağrısı ile birlikte olabilir. Omurilik tümörünü saptamak için bir MRG kullanılacaktır.

Multipl Skleroz

Tingling, yaygın olarak MS olarak adlandırılan Multipl Sklerozun yaygın bir semptomudur. MS, beyinde lezyonlara neden olur ve bu, vücutta karıncalanma hissi yaratır. Karıncalanmaya MS neden olduğu zaman, genellikle ellerde ve /veya ayaklarda başlar ve yavaşça vücudun merkezine doğru ilerler.

Diyabet

Tingling de diyabetin bir belirtisi olabilir. Diyabetin başlangıcı aşamalı ve buna sahip olan birçok kişi habersiz. Diyabet, sinir sistemine zarar veren ve kanın karışmasına neden olan kan şekeri yükselmesine neden olur. Karıncalanmaya bulanık görme, aşırı susama, aşırı açlık, yorgunluk veya kilo kaybı eşlik ediyorsa, diyabetiniz olabilir ve daha fazla değerlendirme yapmak için mümkün olan en kısa sürede doktorunuza başvurmalısınız.

Alkol veya Tütün

Alkol ve tütün dahil toksik maddelere aşırı maruz kalmak karıncalanma hissine neden olabilir. Vücutta bu tür maddelerin varlığı, zamanla sinir bozmasına neden olur ve bu da karıncalanma hissine neden olur. Bu sinir hasarı kalıcıdır ve karıncalanma azalmaz.

Dolaşım Bozuklukları

Dolaşım sistemi vücudunuzdaki her hücreye kan verir. Dolaşım sistemi düzgün çalışmıyorsa, vücudunuzun bazı kısımlarında yeterli kan akışı olmaz ve karıncalanma hissi oluşabilir. Dolaşım sisteminizin sağlığı, kan basıncını düşürerek, kilo vererek ve sigarayı bırakarak iyileştirilebilir. Aşırı kilolu, sigara tiryakisi veya yüksek tansiyonunuz varsa, karıncalanma muhtemelen zayıf dolaşımın bir sonucudur.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com