Hem anjiyotensin-dönüştüren enzim inhibitörleri (ACE inhibitörleri) hem de beta blokerleri, yüksek tansiyon tedavisinde hipertansiyon olarak da adlandırılır. ACE inhibitörleri vücuttaki kan damarlarının daralmasını hafifleterek çalışır, böylece kalbiniz hızlanan hızdan ziyade düzenli bir oranda pompalayabilir. Beta blokerleri, kan damarlarını kalbinizin düzgün çalışmasını kolaylaştırmak için rahatlatan hormon epinefrin (adrenalin) etkilerini azaltır.
ACE İnhibitörleri
Anjiyotensin-dönüştürücü enzim inhibitörleri bu tür ilaçlar olarak satılır Prinivil ve Zestril (jenerik olarak, lisinopril), Vasotec (jenerik olarak, enalapril), Aceon (jenerik olarak, perindopril), Capoten (jenerik olarak, captopril) ve Altace (jenerik olarak, ramipril) indükleyebilirler. tıbbi müdahale gerektirebilecek yan etkiler nedeniyle, bunlardan herhangi birini alırsanız doktorunuza danışın. Bunlar titreme, nefes alma güçlüğü, baş ağrısı, hapşırma, karın ağrısı, göğüste ağrı, kulak veya burun tıkanıklığı, konuşma şeklinizde değişiklikler, bulutlu veya idrarda kan ve kusma içerir. Diğer ciddi yan etkiler nadir görülmesine rağmen görme bulanıklığı, zihinsel karışıklık, düzensiz kalp atışı, titreme, kas ağrısı veya krampları, nöbetler ve karıncalanma, ayak ve ellerde ağrı, uyuşma veya zayıflıktır.
ACE inhibitörleri ayrıca ciddi olmayan ve kullanımın devam etmesiyle birlikte bazı yan etkilere neden olabilir. Bunlar zayıflık, sıradışı boşalma, geğirme, cesaret kırma, libido, hazımsızlık, bulantı, sinirlilik, sinirlilik, sinirlilik ve uykusuzluk. Devam ederlerse doktorunuza danışın
Beta Blokerleri
Beta blokerleri Tenormin (genel olarak, atenolol), Bistolik (genel olarak, nebivolol) ve Lopressor (genel olarak, metoprolol) ve diğerleri gibi isimler altında pazarlanır. Beta engelleyicilerden (doktorunuza çağırmanız gerekenler) ciddi yan etkiler arasında zihinsel karışıklık, bulanık görme, titreme, taşikardi, anksiyete, kusma, iştahsızlık, gece körlüğü, tünel görüşü, işitsel, görsel veya duyusal olarak da bilinen hızlı kalp atışı sayılabilir. halüsinasyonlar, ateş, diplopi, boğaz ağrısı ve şiddetli ruhsal veya ruhsal değişiklikler de denilen çift görme. Daha az ciddi ve genel olarak geçici yan etkiler arasında ereksiyon ağrısı, ishal, sinirlilik, uyuşukluk, libido azalması, geçici saç dökülmesi, eğilme hissleri ve konsantrasyon güçlüğü olabilir.
Aşırı Doz Yan Etkileri
Çok fazla ilaç alınması "cause some side effects.", 3, [[ACE inhibitörleri ile bunlar taşikardi, baş dönmesi, nöbetler, konfüzyon, bedensel güçsüzlük ve düşük idrara çıkmadır. Bir doz aşımı acil tıbbi tedavi gerektirebilir. Beta blokerlerde, aşırı doz yan etkileri anormal donukluk veya zayıflık, konuşma sapması, kabuslar, depresyon, anksiyete, baş ağrısı, düzensiz solunum ve hatta koma olabilir.