|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar
Sağlığı ve Hastalıkları

Folik Asit ve Bipolar Bozukluk

Bipolar bozukluk fonksiyon ve başa çıkma kabiliyetinizde ciddi bozulmaya neden olan zayıflatıcı bir zihinsel hastalıktır. Bazı terapi türleri ve ilaçlar semptomları yönetmede yardımcı olabilirken, bazı insanlar ilacın olumsuz yan etkilerinden kaçınmak için doğal veya alternatif tedavileri denemeyi tercih etmektedir. Bipolar hastalar genellikle düşük düzeyde folat seviyesine sahiptir. Bazı araştırmalar folik asit desteğinin bazı semptomlara yardımcı olabileceğini göstermiştir. Bununla birlikte, diyet takviyesini doktorunuzun tavsiyesi yerine kullanmamalısınız.

Folik Asit Hakkında

Folik asit, aynı zamanda B-9 vitamini olarak da bilinen sentetik folat formudur. B kompleks vitamin ailesi. Tüm B vitaminlerinde olduğu gibi, folat enerji metabolizmasına yardımcı olur, yağları ve proteinleri kullanılabilir formlarına dönüştürür ve hücre büyümesine ve gelişmesine yardımcı olur. Folat ayrıca, Maryland Tıp Merkezine göre, sinir sisteminizin ve beyninizin düzgün işleyişinin korunmasına ve zihinsel ve duygusal sağlığın korunmasına yardımcı olur. Yeterli miktarda diyet folatı almazsanız, aynı zamanda bipolar bozuklukla ilişkili semptomlar olan yorgunluk ve sinirlilik gibi nahoş semptomlardan da muzdarip olabilirsiniz. Bazı araştırmalar, depresyon ve bipolar bozukluk gibi duygudurum bozukluğu olan hastaların düşük folik asit seviyelerine sahip olduğunu ve diyet takviyesinin bazı semptomları hafifletmeye yardımcı olabileceğini göstermiştir.

Bipolar Bozukluk Belirtileri

Bipolar bozukluğu ciddi Depresif ve manik ataklar arasında değişikliklere neden olan akıl hastalığı. Depresif bir bölümün sık görülen belirtileri arasında enerji eksikliği, uyku problemleri, iştah değişiklikleri, sinirlilik, ağlama büyüleri, üzüntü, düşük özgüven ve önceden zevk alan aktivitelere ilgi eksikliği sayılabilir. Bu dönemlerde, bazı insanlar intihar düşüncelerinde veya davranışlarında bir artış yaşarlar. Manik bir bölüm genellikle sinirlilik ve tehlikeli, düzensiz veya irrasyonel davranışlara neden olur. Ne yazık ki, bipolar bozukluğun tedavisi yok. Bununla birlikte, psikoterapi ve duygudurum dengeleyiciler ve antidepresanlar gibi özel ilaçlar gibi bazı tedaviler semptomlarınızı yönetmenize yardımcı olabilir. Ek olarak, folik asit gibi bazı besin takviyeleri de bipolar bozukluğa yardımcı olabilir.

Klinik Deliller

"Nöro-Psikofarmakoloji ve Biyolojik Psikiyatride İlerleme" dergisinde yayınlanan 1989 tarihli bir klinik derleme folik asidi belirtir. Eksikliği, psikiyatrik bozukluğu olan hastalarda çok yaygındır ve bu hastalıkların belirtileri folik asit eksikliği olan hastalarda daha yoğun olma eğilimindedir. Yazarlar, folik asit takviyesinin, düşük maliyet ve risk seviyelerinden dolayı bipolar bozukluktan muzdarip bazı hastalar için faydalı olduğunu öne sürmektedir. "Psikofarmakoloji Dergisi" nin Ocak 2005 sayısında yayınlanan bir başka gözden geçirme, folik asit ve B-12 vitamini takviyesinin, depresyondan muzdarip kişilerin S-adenosilmetiyonin seviyelerini artırmak için birlikte çalıştığı için tedavi sonuçlarını iyileştirebileceğini öne sürüyor. nörotransmiter serotonin üretiminde rol oynayan bir kimyasal. Bu derlemenin sonuçları, daha fazla klinik araştırmaya ihtiyaç duyulmasına rağmen, bipolar bozukluktan kaynaklanan depresif ataklardan muzdarip olanlar için umut verici faydalar göstermektedir.

Dikkat Edilecek Noktalar

Folik asit takviyesi bipolar bozukluk belirtilerine yardımcı olabilirken, asla belirtilerinizi kendi kendine tedavi etmek için diyet takviyesi kullanın. Durumunuzu kendi kendine teşhis etmeyin. Bipolar bozukluktan muzdarip olabileceğinizi düşünüyorsanız doktorunuza danışın. Folik asit takviyesi kullanmayı planlıyorsanız, özellikle herhangi bir ilaç kullanıyorsanız veya tıbbi bir durumunuz varsa, doktorunuzu bilgilendirin.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]