İlk Antikor Üretimi
İlk antikor üretiminin nedeni oldukça karmaşık bir meseledir. Kan akışında patojen varsa - örneğin bir grip virüsü - vücut ilk başta yanıt vermez, “Anatomi ve Fizyoloji” adlı kitabında Dr. Gary Thibodeau kitabında Dr. Gary Thibodeau açıklar. virüs hastalık belirtileri yaşamaya başlar. Enfekte olan hücreler, esasen onları enfekte eden virüs bitlerinden oluşan tehlike sinyalleri gösterir. Dolaşan B hücreleri bu tehlike sinyallerine cevap verir ve antikor üretmeye başlar. Antikor kendisini virüslere bağlar ve onları yok edilmeleri için işaretler. Öldürücü bağışıklık hücreleri daha sonra virüsleri yok eder ve sonunda enfeksiyonun vücudunu temizler.
Sonraki Antikor Üretimi
Birey belirli bir virüse veya bakteriye maruz kaldığında ilk kez hastalanırlar. Bu sadece enfeksiyon ve antikor üretimi arasındaki zaman atlamalıdır. İlk enfeksiyon ortadan kaldırıldıktan kısa bir süre sonra, hemen hemen tüm antikor izleri kan dolaşımından kaybolur, ancak viral enfeksiyon hafızası “hafıza” B hücreleri adı verilen formda kalır, Dr. Lauralee Sherwood kitabında anlatıyor. “İnsan Fizyolojisi”. Bellek hücreleri, sonraki maruz kalmalar sırasında vücutta ortaya çıktıklarında derhal belirli bir virüse karşı antikor üretmeye başlayabilir, bu da kan antikor seviyelerinin ilk maruz kalma sırasında olduğundan çok daha hızlı arttığını gösterir. Genel olarak, ikinci kez bireyler belirli bir viral veya bakteriyel enfeksiyonla temas ettiklerinde herhangi bir semptom yaşamazlar - antikor semptomlar ortaya çıkmadan önce patojen yok edilmesine yol açacak kadar hızlı üretilir.
Aşılama
Antikor üretimini ortaya çıkarmanın çok zekice bir yolu, bir kişiyi virüsün veya bakterinin bir kısmına, canlı patojene maruz bırakmadan maruz bırakmaktır. Bağışıklık sistemi, tüm virüs veya bakteriyi tanıdığı gibi patojen parçalarını da tanır; yani, antikor ve bellek B hücresi üretimi bu parçalara maruz kalmadan kaynaklanır, ancak parçaların tamamı patojen olmadığından, enfeksiyona neden olur. Bu bir aşılama mekanizmasıdır. Bir bireyin bağışıklık sistemi, bir patojenin parçalarını tanımayı öğrenme fırsatına sahipse, sonraki maruziyetlerde bu patojene karşı antikorlar üretebilir, çünkü hafıza B hücrelerine sahiptir. Bu antikor üretme yönteminin faydası, ilk enfeksiyon gerektirmemesi ve bu yolla, birçok aşı, hastalığa neden olmadan bağışıklık kazanmasıdır.
, , ] ]