| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Aile Sağlığı |

Sağlığı ve Hastalıkları

Farklı Handikap Çeşitleri

Birçoğu, özürlülüğü fiziksel olarak düşünme eğilimindedir, çünkü fiziksel engeller tekerlekli sandalyede, koltuk değneklerinde veya diş tellerinde belirgin olabilir. Birçok engel veya sakatlık doğada fiziksel olmayabilir, ancak yine de çok gerçektir. Tüm engel türleri yalnızca engelli kişiyi değil, aynı zamanda aileyi, arkadaşları ve onların temas çevrelerindeki herkesi de etkiler.

Fiziksel Engeller

Fiziksel engeller veya engeller birçok şekilde ortaya çıkar. Artritli bir kişi sertlik veya sakatlık nedeniyle hareket etmekte zorlanabilir. Boğumlu parmaklar artritik bir durumun tahribatını ortaya koyuyor. Kaza geçirenler boyun yaralanmalarından felce kadar çok sayıda fiziksel problem yaşayabilir. Farklı hastalıklar vücudu aşındırır. Fiziksel engeller diş telleri veya koltuk değneklerinin, diğer yürüyüş malzemelerinin veya tekerlekli sandalyenin kullanılmasını gerektirebilir.

Daha küçük fiziksel engeller, bazı hareketleri garip veya imkansız kılan, bükülmeyen veya düzelmeyen kol veya bacak anlamına gelebilir. Yaş kesilmiş omuz ve kırılganlığa neden olabilir.

Fiziksel engeller ayrıca duyma (sağırlık) veya görme yetersizliğini de içerir (körlük).

Zihinsel Engeller

Zihinsel engeller veya sakatlıklar birçok fiziksel sınırlamayı ayırt etmek kolaydır. Zihinsel engeller gözle ve zihinle birlikte çalışırken bir sorun olabilir - disleksi gibi, mektuplar sayfaya ait oldukları yerde kalmadığında. Zihinsel engeller, gelişimsel engelli kişiler ile çok hafif ila şiddetli arasında değişebilir. Bu, otizm spektrumunda olduğu gibi başkalarıyla etkileşimde olan bir sorun veya fiziksel tepkilerin yanı sıra öğrenmeyi, düşünce süreçlerini ve zihinsel yanı sıra zihinsel işlevleri engelleyen bilişsel anlayışı olan bir sorun olabilir.

Bazı kişiler düşünmeye zaman alır. işler yolunda. Diğerlerine nasıl etkileşecekleri öğretilebilir. Yine de diğerleri toplumda zorlukla işliyor, hem denetime hem de sürekli bakıma muhtaç.

Zihinsel engeller yaralanma, yetersiz beslenme, kötüye kullanım, uyuşturucu kullanımı veya genetik nedeniyle ortaya çıkabilir.

Duygusal Engeller

Duygusal engeller, uyuşturucu kullanımı, uyuşturucu etkileşimleri, kaza sonucu yaralanma, genetik veya fiziksel ve /veya duygusal istismar gibi yaşam tercihlerinden kaynaklanabilir. Yanlış ilaç kullanımı, bir kişiyi geçici veya kalıcı olarak şaşırtarak duygusal hasara yol açar. Bir birey gerçeği işleyemeyebilir. Uyuşturucu kullanımı karartmalara, öfke veya irrasyonel seçimlere neden olabilir veya bireyin anormal şekilde pasif olmasına neden olabilir.

Genetik, duygusal engellerde rol oynar. Genetik bir anormal beynin tam kapasitede çalışmamasına veya uyaranlara alışılmadık duygusal tepkilere neden olabilir. Kulaklar çok akut ise, yüksek sesle müzik veya diğer sesler ağrıya neden olabilir ve yanıt olarak gözyaşı veya öfke yaratabilir.

Kazalar veya kötüye kullanım nedeniyle yaralanmalar, beyin hasarı nedeniyle herhangi bir sayıda duygusal tepkiyi tetikleyebilir. Kötüye kullanma, korku, geri çekilme ve /veya isyan gibi duygusal engelleri tetikler. Kötüye kullanma, istismara uğrayan mağdurun korku ve mağduriyetten kaçmak için diğerlerini kötüye kullanabileceği hasara yol açabilir. hepsi günlük faaliyetlere ve etkileşimlere müdahale ediyor.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com