Bir bebek ilk yılının son üç ayına ulaştığında, birçok gelişimsel kilometre taşını geçecektir. Bunlar arasında hareket kabiliyetinin artması, koordinasyonun arttırılması ve sadece yiyemeyeceği, aynı zamanda tadını çıkarabileceği uzun bir yiyecek listesi de bulunmaktadır. Aslında, bebeğinizin ilk doğum gününe, yediklerinin yarısı katı yiyecek olacaktır. Anne sütü veya formül hala en önemli besin kaynağıdır ancak daha uzun süre doyması için daha katı yiyecekler gerektirebilir. Bebeğinize az miktarda yeni bir gıda sunmayı unutmayın ve başka bir yeni gıda sunmadan önce üç ila dört gün bekleyin. Bu, ebeveynlerin çocuklarını yiyecek alerjileri veya hassasiyetlerine karşı izlemelerine izin verir.
Kaşıkla
Bebeğe kaşıkla beslenen yiyecekler, bu tür yiyecekleri yemediği sürece gerilmeye veya saflaştırılmaya devam etmelidir. 6 aylıktı. Gıdaya eklenen sıvıyı azaltarak, daha kaba bir doku için bir çatalla ezerek veya ikinci veya üçüncü aşama ticari bebek maması satın alarak kalınlığı yavaş yavaş artırın. Bebek peynirinizi kaşıkla besleyebilirsiniz; arpa, yulaf ve pirinç gevrekleri; Kuşkonmaz; bezelye; yeşil fasulye; ve şeftali ve armut gibi pastörize yumuşak meyve suları. Laktoz duyarlılığı veya ailesinde laktoz intoleransı prevalansı olan bir çocuğun çocuk doktoru tarafından herhangi bir süt ürünü için ilk doğum gününe kadar beklemesi tavsiye edilebilir. Bebeğinizin, sade su yerine tatlı sıvılar için bir tat geliştirmesini engellemek için eşit parça su ve meyve suyu ile seyreltin.
Parmak Gıdalar
Bebeğinize 6 ayda pürlenmiş veya süzülmüş gıdalar vermeye başlarsanız, 9 ayda diğer dokularla ilgilenebilir. Bu yaşta parmak yiyecekleri vermek mümkündür, ancak bebeğinizin ağzına püre haline gelmesinin kolay olmasını sağlamaya devam edin. Soya peyniri parçalarını kesebilir veya sert pişmiş yumurta sarısı, iyi pişmiş havuç, yaz kabağı veya beyaz patates ve şeftali ve muz gibi olgunlaşmış meyveler sunabilirsiniz. Soya peyniri ve yumurtaların, çocuk doktorunuz tarafından, alerjenik listede olduğu gibi onaylanması gerekebilir. Diğer atıştırmalık yiyecekler arasında kızarmış ekmek küpleri, krakerler, yulaf daire tahılları, peynir küpleri, pişmiş makarna ve pirinç bulunur. Bebeğinizin zaten yediği herhangi bir yiyecek bebeğinizin kendi kendine beslenmesi için açılabilir.
Kaçınılması Gerekenler
Yutulmadan önce çiğnenmesi gereken yiyeceklerden kaçının. Isırık büyüklüğündeki yiyeceklerin boğulma tehlikesi olma olasılığı daha yüksektir ve yakın ebeveyn denetimi gerektirir. Bezelye bu sırada parmak yiyecekler için güvenli bir seçenek değildir, çünkü bunlar nefes borusuna solunacak kadar küçüktür. Bebeğinize sosisli sandviç, sert şeker, üzüm, kurabiye, et parçaları, çiğ havuçlar, elma parçaları ve patlamış mısır vermeyin. Narenciye bebeğin karnında hala çok sert olabilir.