| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Aile Sağlığı |

Sağlığı ve Hastalıkları

Çocukluk Gelişiminde Oyunun Dört İşlevinin Listesi

“Oyun bir çocuk eseridir” ifadesi, oyunun çocuk gelişimindeki önemini göstermektedir. Çocuk sağlığı çalışanları, oyunun bazı kritik gelişimsel işlevlerini belirlemiştir. Ulusal Bebekler, Bebekler ve Çocuklar Merkezi, Sıfırdan Üç'e web sitesinde, çocuklar oynarken çok fazla öğrenmenin gerçekleştiğini açıklıyor. Oyun, çocuk gelişiminin ana alanlarına katkıda bulunan en az dört kritik fonksiyona sahiptir.

Oyun Türleri ve Gelişim

Çocuğunuz oyun oynadığı sırada eğlenirken, aynı zamanda karmaşık bir öğrenme sürecine de giriyor. ve gelişim. Montana State University Extension ofisi, çocuklar büyüdükçe ve gereken becerileri ve yetenekleri geliştirirken sürekli, ortaya çıkan, meşgul, yalnız, seyirci, motor-fiziksel, yapıcı ve fantaziyi içeren 11 oyun türünü listeler. Örneğin, bebekler rastgele hareketlere odaklandıklarında boş oyuna girerler. Çocuklar, 3 ay ila 3 yaş arasında, diğer çocukların oynadıklarını izlemekten diğer çocuklarla oynamaya kadar çeşitli oyun türlerinde ilerler. Oyun, çocuğunuzun yol boyunca gelişimsel kilometre taşlarından yetişkinliğe geçmesine yardımcı olur.

Bilişsel

Çocuklar, yapmayı öğrenir ve bu da oyuna bilişsel işlev verir. Oyun, çocuklar süreçleri ve kuralları düşünmek ve hatırlamak zorunda kaldıklarında bilişsel beceriler geliştirir. Çocuklar dil becerilerini geliştirir ve dünyayı ve nasıl çalıştığını öğrenir. Oyun sırasında, çocuklar boyutları, şekilleri, renkleri ve dokuları öğrenir. Peek-a-boo, görünmeyen nesnelerin hala var olduğunu bebeklere öğretir. Sayma oyunları sayıları öğretir. Oyun, çocukları yaratıcılığı ve hayal gücünü keşfetmeye teşvik eder. Çocuklar oyun sırasında problem çözerken, karar verme becerilerini akıl yürütmeyi ve geliştirmeyi öğrenirler.

Fiziksel

Oyunun fiziksel işlevi çocukların güçlü kaslar, kemikler ve dayanıklılık geliştirmelerine yardımcı olur. Oyun, çocuklar insanlarla ve etraflarındaki dünyayla etkileşime girerken beynin gelişmesine yardımcı olur. Karnındayken bebekle oynamak boyun kaslarını güçlendirmeye yardımcı olur. Çocuklar büyük kas gruplarını brüt motor gelişiminde kullanmayı öğrendiklerinde tarama yapmayı, yürümeyi, koşmayı ve zıplamayı öğrenirler. Çocukların oyuncakları toplaması, bir mum boya tutması, yapı taşları kullanması ve el hareketlerini ya da diğer hareketleri öğreten şarkıları söylediğinde iyi motor becerileri geliştirilir. Oyun, çocukların denge, hız ve koordinasyon geliştirmelerine yardımcı olur.

Sosyal

Çocuklar, sırayla almayı ve paylaşmayı, kuralları, müzakere etmeyi, işbirliğini ve uyuşmazlıkların çözümünü öğrenirken oyun yoluyla sosyal beceriler geliştirir. Çocuğunuz vurma gibi davranışların uygunsuz olduğunu, nasıl özür dileyip düzeltileceğini öğrenecektir. Çocukların yetişkin dünyasına girmek için oyun sırasında öğrenilen sosyal becerilere ihtiyaçları vardır. Başkalarıyla oynarken çocuklar nezaket, empati ve öz kontrol gibi özellikler geliştirmeye başlar. Çocuklar ahlak geliştirmeye ve sonuçları daha iyi anlamaya başlarlar.

Duygusal

Çocuk gelişiminde oyunun duygusal işlevi, ebeveyn bağı ile başlar. Çocuğunuzla oynadığınızda, sevildiğini, özgüvenini geliştirdiğini ve Zero to Three web sitesine göre, sağlıklı ilişkiler kurmayı öğrendiğini öğreniyor. Çocuğunuz oyun yoluyla başarılı olmayı öğrenir, ama aynı zamanda hayal kırıklığına nasıl tepki vereceğini de öğrenir. Dünyasını yönetirken, yeni beceriler geliştirir, daha fazla bilgi edinir ve güvenini ve esnekliğini geliştirir. Oyun, çocuğunuza kendini geliştirmek ve ilgi alanlarını ve güçlü yanlarını keşfetmek için fırsatlar sunar.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com