| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Aile Sağlığı |

Sağlığı ve Hastalıkları

Parkinson Hastalığı Olan Kişiler için Kuvvet Eğitimi

Parkinson hastalığı, beyindeki dopamin kaybıyla karakterize, motor, ruh hali ve bilişsel değişikliklerle sonuçlanan nörodejeneratif bir hastalıktır. Parkinson hastalığı genellikle ilaçla tedavi edilir. Tedavi planına kuvvet antrenmanı eklemek, işlevsellikteki gelişmeleri artırabilir.

Parkinson’daki Motor Kontrol Kaybı

Parkinson hastalığı olan hastalar hareket, denge ve motor kontrolde aksamalar yaşarlar. Başlangıç ​​hareketlerinde yavaşlık olarak tanımlanan sertlik, titreme ve bradikinezi ortak semptomlardır. Hastalar yürüme zorluğu çekebilir ve yavaş, karışık bir yürüyüş ve kararsız duruşa sahip olabilirler.

Bradykinezya ve Hareketin İyileştirilmesi

Güç eksikliği, Parkinson hastalarının hareketleri başlatmak için daha yavaş olmasının sebeplerinden biridir. Dibble ve meslektaşları tarafından yapılan 2006 yılında yapılan bir araştırma, Parkinson hastalığının 12 hafta boyunca haftada üç kez yüksek kuvvetli kuadriseps kasılmaları gerçekleştiren hastaların daha büyük kas hacmi ve kuvveti olduğunu ve merdivenleri tırmanıp etrafını hareket ettiren bir gruptan daha iyi olduğunu göstermiştir. Parkinson hastalığı için standart egzersiz rutini

Dengeyi İyileştirme

Parkinson hastalığı bakımına kuvvet antrenmanı eklemek, hastaların dengesini sadece denge egzersizinden daha fazla arttırır, 2003'te yapılan bir çalışmada Hirsch ve meslektaşlarına rapor vermektedir. Diz ekstansörlerini, fleksörleri ve ayak bileği fleksiyonunu hedef alan direnç eğitimi ve rutin denge eğitimi alan hastalar, sadece denge eğitimini yapan hastalardan daha fazla düşmeden dengelerini koruyabildiler. Direnç eğitimi alan grupta da güç arttı.

Yürüyüşün İyileştirilmesi

Bradykinezya, genellikle Parkinson hastalığına bağlı karakteristik, karışık bir yürüyüşle sonuçlanır. Sekiz hafta boyunca haftada iki kez egzersiz yapan hastalar daha uzun adımlar attılar, daha hızlı yürüdüler ve eğitime başlamadan önce daha hızlı durdular. Scandalis ve meslektaşları tarafından yapılan bu çalışmada yapılan egzersizler alt ekstremitelerde gücü arttırmaya odaklanmıştır.

Egzersiz Önerileri

Parkinson hastalığı olan bir egzersiz rejimine başlamak isteyen hastalar ilk önce doktorlarına danışmalıdır. Amerikan Spor Hekimliği Fakültesi, kas grubu başına haftada iki-üç kez kuvvet antrenmanı önermektedir. Her seans sekiz ila 10 tekrardan oluşmalıdır ve Parkinson hastaları, güç antrenmanı makineleri kullanarak bunları gerçekleştirmeyi daha kolay bulabilir. Kuvvet antrenmanı, yüzmek veya yürümek ve esnekliği artırmak için germe gibi orta düzeyde aerobik aktivite ile birleştirilebilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com