Vücut kitle indeksi anlamına gelen BMI, kilonuza ve boyunuza göre kullanılan bir hesaplamadır. Böyle bir hesaplamanın amacı, boyunuza göre uygun ağırlık aralığında olup olmadığınızı görmektir. Doğru kilo ölçümleri, özellikle de siz ve bebeğiniz için en uygun sağlığı sağlamak için hamileyken çok önemlidir. Dimes March, BMI'nin hamilelikten önce ve sonra en faydalı olduğunu bildirir.
İşlev
BMI genellikle boyunuza göre uygun bir kiloda olup olmadığınızı belirlemek için birinci basamak muayenesinde kullanılır. BMI'nizi hesaplamak için önce kilonuzu kilo cinsinden belirleyin. Sonra boyunuzu inç cinsinden iki kez çarpın. Kilonuzu bu sayıya bölün ve ardından 703 ile çarpın. Dimes March'a göre normal bir BMI'nin 18,5 ile 24,9 arasında olduğu kabul edilir. Düşük kilolu 18,5'in altında, aşırı kilolu 25 ila 29,9 ve obez bir BMI okuması 30 ve üzeridir.
Önerilen Kilo Alma
Kadın Sağlığı, kilo alım tavsiyelerini trimesterde 4 lbs ile azaltmaktadır. ilk trimesterde ve 3 ila 4 lbs sırasında önerilir. Hamileliğiniz süresince aylık. Bununla birlikte, almanız gereken ağırlık, hamilelikten önce BKİ'nize bağlı olarak değişir. CDC olarak da adlandırılan Hastalık Kontrol Merkezleri, zayıf kilolu kadınların hamilelik sırasında 28 ila 40 pound kazanmasını, VKİ 26 ila 29 pound olan kadınların ise 15 ila 25 pound kazanmasını önermektedir. BMI'si 29 ve üzerinde olan obez kadınların yaklaşık 15 kilo alması gerekir. CDC, normal BMI aralığı 19.8 - 26 olan bir kadının hamilelik sırasında 25 ila 35 pound kazanması gerektiğini açıklıyor.
Risk Faktörleri
CDC’ye göre, kilolu kadınların hamile kalması için erken dönem bebekleri olabilir. veya doğum ağırlıkları düşük bebekler olsun. Dimes March, fazla kilolu ve obez kadınların ölümle sonuçlanabilecek doğum komplikasyonları olabileceğini bildirmektedir. Fazla kilolu bebek doğurma riski de artar. Hamilelik sırasında yüksek bir BMI'ye sahip olmak aynı zamanda gestasyonel diyabet, hipertansiyon ve preeklampsi gelişme riskini de doğurur.
Önleme /Çözüm
Hamilelikten önce düşük veya yüksek bir BMI almış olmanız şarttır. sizi ve bebeğinizi etkileyebilecek olası risk faktörlerini azaltmak için doktorunuzun önerilen kilo alma kurallarına uyun. Fazla kilonuz varsa, hamilelikte kilo vermeye çalışmayın, bu bebeğinize gelişimsel olarak zarar verebilir. Hamileyken dengeli ve sağlıklı beslenin ve işlenmiş yiyeceklerden kaçının. Yüzmek ve yürümek gibi egzersizler de sağlıklı kilo ve dayanıklılık için zorunludur. Eğer kilonuz zayıfsa ve yeterince kilo alamıyorsanız, doktorunuz günlük kalori miktarınızı artırmanızı önerebilir.
Dikkat Edilecek Noktalar
Kadınlar arasında şişmanlık, büyük olasılıkla bir yerde yenen yiyecek türlerinden dolayı eyaletlere göre değişebilir. Verilen bölge Dimes Martı, hamilelik öncesi obezitenin en güney eyaletlerde, Teksas ve Alaska'da yaygın olduğunu bildirmektedir. Hamilelik sırasında çok fazla kilo alırsanız ve bebeğiniz sağlıklı doğarsa, kişisel risk faktörleriniz hala yaygın olabilir. Women’s Health’e göre, doğum yapan ve hamilelik sırasında kazanılan ekstra kiloyu doğumdan sonraki altı ay içinde düşürmeyen kadınların obez olma riski daha yüksek. , , ] ]