|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Aile Sağlığı
Sağlığı ve Hastalıkları

Doğum Öncesi Vitaminler Alırken Kanama

Doğum öncesi vitamininizi aldıktan sonra kanama, endişe verici ve beklenmedik olabilir ve hamileliğinizle ilgili bir sorunun bir işareti olabilir. Kanama, belirli bir besin maddesinin çok fazla aldığının da bir işareti olabilir. Her zaman endişe kaynağı olmamakla birlikte, hamileyken kanıyorsanız derhal doktorunuza danışın.

Prenatal Vitaminlerin Önemi

Prenatal vitaminler hamile bir kadının beslenme gereksinimlerini karşılamak için tasarlananlardan daha büyüktür. ortalama bir kadın. Doğmamış bebeğiniz, yalnızca diyetinizden almak zor olabilecek ekstra folik asit ve demire ihtiyaç duyar. Ayrıca, diyetinizde yeterli kalsiyum almazsanız, bebeğinizin kemikleri geliştikçe kemik yoğunluğunu da kaybedebilirsiniz. Doğum öncesi vitaminleri, beslenmenizde hangi besinlerin eksik olabileceğini ortaya koyabilir. Pek çok kadın, vücutlarını yaklaşmakta olan yolculuğuna hazırlamak için hamile kalmadan önce doğum öncesi vitaminleri almaya başlar. Bununla birlikte, çok fazla vitamin veya mineral almak, kanama gibi istenmeyen yan etkilere neden olabilir.

Vitamin Aşırı ve Kanaması

Vitaminler ve mineraller tavsiye edilen günlük izinleri olsa da, aynı zamanda üst limitleri de vardır. çoğu insanın güvenle tolere edebileceği maksimum miktar. Doğmamış bebeğinizin sağlığı için fazladan vitamin almak cazip gelebilir, ancak günlük önerileri aşmak ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Örneğin hamilelik sırasında çok fazla E vitamini, aşırı kanama veya yaralanma sonrası morarma riskinizi artırabilir. Amerikan Hamilelik Derneği’ne göre, hamile kadınlar günde sadece 15 miligram E vitamine ihtiyaç duyuyor ve 800 ila 1000 miligramdan fazla sürmemeliler. Aşırı miktarda demir, kanın dışkıda veya kusmada ortaya çıkan sindirim belirtisine sızmasına neden olabilir. Hamile kadınlar APA'ya göre, günde 45 miligramdan fazla demir almaktan kaçınmalı.

Diğer Kanama Nedenleri

Doğum öncesi vitaminleri doğrudan vajinal kanamaya veya lekelenmeye neden olmazken, bu belirtiler hamileliğin erken döneminde ortaya çıkabilir. Takviye alıyorsanız veya almıyorsanız. Kadınlar, hamileliğin erken döneminde, şiddetli cinsel ilişki sırasında olduğu gibi, serviksleri tahriş olursa kanama görebilir. Hafif kanama veya lekelenme, döllenmiş yumurta gebe kaldıktan birkaç hafta sonra uterusun içine kendini yerleştirdiğinde de oluşabilir. Ağır ya da sürekli kanama, ektopik hamilelik ya da yaklaşmakta olan düşükler gibi daha ciddi bir durumun belirtisi olabilir.

Kılavuzlar

Her türlü beklenmedik kanama doktorunuz tarafından kontrol edilmelidir, özellikle de zaten hamile. Doktorunuz, kanama nedenlerinizi belirlemek için ultrason veya kan çalışması gibi testler yapabilir. Hamileliğinizden önce veya hamilelik sırasında başka türde bir kanama olduğunu fark ederseniz, takviyeniz hakkında doktorunuzla konuşun. Aşırı dozda vitamin sadece kanamaya yol açmayabilir, aynı zamanda sizin ve doğmamış çocuğunuz için de ciddi sonuçlar doğurabilir. Doğum öncesi vitaminlerinizin üst sınırlarını aşmamak için, onları yalnızca belirtildiği şekilde alın ve özel ihtiyaçlarınız hakkında bir beslenme uzmanıyla konuşun.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır