| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Aile Sağlığı |

Sağlığı ve Hastalıkları

Bir Çocuk Yalansa Nasıl Anlaşılır

Çocuklar, yaşlarına bağlı olarak herhangi bir nedenle yalan söyleyebilir. Aktif hayal gücü olan küçük çocuklar yalan söyleyebilir çünkü hayal etmeye alışkındırlar ve hayal gücü ile gerçeklik arasında net bir ayrım yapmazlar. Daha büyük çocuklar ve ergenler, ev işleri dışında kalmak veya etkinliklerini arkadaşlarıyla gizlemek gibi kendi kendine hizmet etme amaçları için yalan söyleyebilirler. Çocuğunuzun davranışlarına dikkat ederseniz, çocuğunuzun yalan söyleyip söylemediğini söylemenize yardımcı olur.

Çocuğunuzun yüz ifadesine bakın. Gerçeği söyleyen çocuklar, genellikle çocuğun söyledikleriyle eşleşen bir duygu gösteren rahat yüzlere sahiptir. Bununla birlikte, bir çocuk yalan söylüyorsa, yüzü yalan söylediğini bilmesinin neden olduğu kaygıyı gösterebilir.

Çocuğun söylediklerini dikkatlice dinleyin. Yanlış olan hikayeler tutarsızlıklar veya anlam ifade etmeyen öğeler içerebilir. Hikayesi veya bölümleri inanılır gibi görünmeyebilir. Bir çocuğun yalan söylediğinden şüpheleniyorsanız, çocuktan size söylediklerini tekrarlamasını isteyin. Arka arkaya iki kez söylenen doğru hikayeler genellikle aynı olacaktır, ancak yalan içeren hikayeler çarpıcı şekilde değişebilir veya her ikisinin de gerçek olamayacağı hesaplar içerebilir. doğal. Gerçeği söyleyen çocuklar genellikle “kelepçeden uzaklaşır” diyecektir. Hikaye, gerçek bir olayın yeniden anlatılması gibi gelecek. Öte yandan, yalan söylenmiş veya prova edilmiş gibi gelebilir. Bazı çocuklar, ikinci kez prova edilmiş bir hikaye anlatırken aynı cümleleri bile tekrarlayabilir.

Çocuğunuzun beden dilini izleyin. Yalan bir çocuğun gergin, savunmacı veya korkmuş görünmesi daha olasıdır. Burnunuza veya ağzınıza tekrar tekrar dokunarak ve gözle temasından kaçınarak, sert bir vücut veya yüz olan, kambur omuzları arayın. Bazı çocuklar ne söylenirse söylesin yetişkinlerle konuşurken endişeli olsa da, normal olarak yetişkinlerle rahatça konuşabilen, ancak belirli bir hikaye anlatırken gergin olan çocuklar yalan söylüyor olabilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com