|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Aile Sağlığı
Sağlığı ve Hastalıkları

Bebeklerde Allerjik Kolit Nedenleri

Alerjik kolite, bebeğinizin diyetindeki proteinlere karşı immün bir reaksiyon neden olur. Çocuk Hastanesi Boston'a göre durumu tetikleyen en yaygın proteinler inek, soya ve anne sütünde bulunan proteinlerdir. Alerjik kolit öncelikle bebeklerde görülür ve dışkıda kan, kusma, ishal ve iştahta azalma ile sonuçlanabilir. Çocuğunuzun alerjik kolit olabileceğinden şüpheleniyorsanız, derhal tıbbi yardım alın.

Bağışıklık Sistemi

Alerjik kolit, genellikle yaşamın ilk iki ayında ortaya çıkar ve bebeklerin yüzde 66'sını etkiler. Bebeğiniz olgunlaşmamış bağışıklık sistemi nedeniyle alerjik kolite daha duyarlıdır. Normalde, bağışıklık sisteminiz sadece zararlı, hastalığa neden olan mikroplara tepki verir. Bununla birlikte, bebeğiniz alerjik kolit muzdarip olursa, bağışıklık sistemi süt proteinlerini zararlı olarak atar ve onlara saldırır.

Protein alımı

Bebeğiniz de yüksek miktarda süt ve süt alımı nedeniyle risk altındadır Bebekler olgunlaşmamış bağışıklık sistemlerine sahip olduklarından, alerjik kolitli olanlar, doğumdan sonra aniden maruz kaldıkları yabancı maddelerdeki proteinlere tepki verebilirler. Kolitli bebeğiniz süt proteinlerini tüketmeye devam ederse, bağırsakları yavaş yavaş tahriş ve iltihaplanabilir ve bu da kolonda küçük ülserlere ve kanamalara neden olabilir. Siz veya bebeğinizin diğer aile üyelerinin gıda alerjileri, astım veya çevresel alerjileri varsa, Boston Çocuk Hastanesi'ne göre bebeğiniz kolitlere karşı daha duyarlı olabilir.

Bağırsak Geçirgenliği

Bebekler ayrıca çoğu zaman olgunlaşmamış sindirim sistemi, yetersiz beslenme ve bağırsak iltihabi hastalıklarıyla ilişkili bağırsak geçirgenliğinin artması. Bebeğiniz bu durumdan muzdarip olursa, bağırsakları o kadar geçirgendir ki, bütün proteinler bile kan dolaşımına girebilir ve alerjik kolit tetikleyebilir. Normalde, sindirim sisteminiz proteinleri amino asitlere veya daha sonra vücudunuz tarafından emilen daha küçük peptid zincirlerine böler. Bunların sağlam proteinlere göre reaksiyonu tetiklemesi daha az muhtemeldir.

Tedavi

Bebeğinize alerjik kolit teşhisi konduktan sonra, tedaviye, bebeğinizin diyetinden alerjiye neden olabilecek tüm yiyecek kaynaklarını kaldırarak başlayabilirsiniz. Çocuk doktorunuz genellikle mevcut formülünüzü, çocuğunuzun sindirim sistemindeki stresi azaltmak için parçalanmış proteinler içeren özel, hipoalerjenik veya protein hidrolizat formülüyle değiştirmenizi önerir. Bu formüller işe yaramazsa, çocuğunuzun amino asit bazlı bir formüle ihtiyacı olabilir. Emziriyorsanız, bebeğinize inek sütünü, yumurtaları, soya, balık ve buğdayı diyetinizden çıkardığınızda iyileşme gösterebilir. Bu, çocuğunuzun kilo alması ve geliştiği süre boyunca emzirmeye devam etmesine izin verebilir.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çocuk Hastanesi Boston'a göre, alerjik kolit, gerçek süt alerjisinden farklı olarak, nadiren hayati tehlike oluşturur. Alerjik kolit genellikle geçici bir durumdur ve bebeklerin çoğu 1 yaşına kadar büyür. 4 ila 6 aylıkken, diğer bebeklerde olduğu gibi bebeğinizin diyetine katılar vermeye başlamalısınız. Ancak, gıda etiketlerine dikkat edin ve süt, soya veya proteinlerini içeren tüm ürünlerden kaçının.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]