| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Aile Sağlığı |

Sağlığı ve Hastalıkları

Yiyeceklerde Büyüme Hormonları Çocukları Etkiliyor mu?

Birçok anne-baba, organik olmayan yiyeceklerin çocuklarının sağlığı üzerindeki etkisinden endişe ediyor. Büyüme hormonu ile tedavi edilen ineklerden et yemek sizi sağlığınızı etkileyebilecek kimyasallara maruz bırakır. Gıda ve İlaç İdaresi, gıda üretiminde kullanılan tüm hormonları güvenli olduklarından emin olmak için araştırır, ancak ilgili ebeveynler organik et ve süt ürünlerinin emin olmasını tercih edebilir. Çocuğunuz için güvenli olup olmadıklarını belirlemek için çocuğunuzun çocuk doktoru ile sığır ve süt ürünlerindeki büyüme hormonları hakkında konuşun.

Büyüme Hormonu Kullanımı

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki çoğu sığır çiftçisi, ineğin boyutunu artırmak için büyüme hormonları kullanır veya süt üretimi. FDA, çiftçilerin süt sığırlarında süt verimini artırmak için rekombinant sığır büyüme hormonu veya rBGH kullanmalarını sağlar. Çiftçiler ayrıca, büyükbaş hayvanlarda hızlı kilo alımını teşvik etmek için inekleri kesildiğinde toplam et hacmini artıran sentetik ve doğal büyüme hormonlarını kullanır. FDA bu amaç için altı farklı büyüme hormonunun kullanımını onaylar. Bu hormonlar et ve süt içerisine girerek çocukları potansiyel olarak zararlı kimyasallara maruz bırakır.

Sağlık

pp Tüketici savunucuları, büyüme hormonlarının yaygın kullanımının çocuklar için sağlık sorunlarına neden olabileceğinden endişe duyuyor. Bazı ebeveynler, sığır büyüme hormonlarına maruz kalmanın genç kızlarda erken ergenliğe neden olduğuna inanmaktadır. Genç yaşta ergenliğe ulaşmak, kanser riskinizi ve diğer sağlık problemlerinizi artırabilir. Diğer bir sağlık sorunu, çocukların süt ürünlerinde bulunan hormonlara yanıt olarak süt alerjileri geliştirmeleridir.

FDA Position

FDA, inek ve koyunlarda et ve süt üretimini artırmak için birkaç büyüme hormonunun kullanılmasını onaylar. Uygulama, çocuklarda büyüme hormonu kullanım riskini değerlendirmek için periyodik olarak bilimsel literatürü gözden geçirir. FDA, işlenmiş ineklerden elde edilen süt ve etlerin, çocuklar için risk oluşturabilecek tehlikeli miktarda büyüme hormonu içermediğini iddia eder. RBGH hormonu insanlarda fizyolojik olarak aktif değildir; Bu nedenle, kız çocuklarında erken ergenliğe yol açamaz.

Bilimsel Kanıtlar

rBGH ile tedavi edilen ineklerden elde edilen süt, insülin benzeri büyüme faktörü veya IGF-1'i, büyümeyi destekleyen bir hormon içerir. "Klinik Araştırmalar Dergisi" nde yayınlanan bir 2010 çalışmasında, Johns Hopkins Üniversitesi'nden araştırmacı Sara DiVall, farelere IGF-1 vermenin ergenliğe daha erken girmelerine neden olduğunu buldu. Bununla birlikte, sığır büyüme hormonları üreticisi olan Mansanto tarafından yapılan bir araştırma, rBGH ile işlenmiş ineklerden sütün, işlenmemiş ineklerin sütten çok daha yüksek IGF-1 seviyelerine sahip olmadığını buldu. Indiana Üniversitesi'nden bir araştırmacı olan Andrea Wiley, genç kadınlarda daha fazla süt alımının, süt ürünlerinde muhtemelen hormonların neden olduğu bir ilişki olan erken ergenlik ile ilişkili olduğunu buldu. Genel olarak, bilimsel kanıtlar büyüme hormonlarının ergenlik yaşını ve genel çocuk sağlığını etkileyip etkilemediğine göre karıştırılır. Büyüme hormonları ile tedavi edilen ineklerden elde edilen ürünlerin çocuk gelişimini etkileyip etkilemediğini belirlemek için daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.

Dikkat Edilecek Noktalar

Avrupa Birliği süt ve et üretiminde rBGH veya diğer büyüme hormonlarının kullanılmasına izin vermez. Halk Sağlığına İlişkin Veteriner Önlemleri Bilim Komitesi, birkaç büyüme hormonunun kanser riskini artırabileceğini veya diğer sağlık sorunlarına neden olabileceğini belirledi. FDA bu bulguları desteklememesine rağmen, ilgili ebeveynler hormonsuz alternatifler seçebilir. RBGH olmayan süt ve organik et ürünleri, büyüme hormonlarıyla tedavi edilmeyen ineklerden gelir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com