Yumurtalar besleyici ve çok yönlü bir besindir, ancak ebeveynler genellikle belirli bir yaşa kadar bir çocuğa yumurta vermeye devam etmeleri gerekip gerekmediğini merak ederler. Neyse ki yumurta seven aileler için, ailede yumurta alerjisi öyküsü olmayan çocuklar, katı yiyecekleri yedikleri anda bu sağlıklı yemeğin tadını çıkarmaya başlayabilirler.
Yumurta Alerjileri
Yumurtaları gençlere sokmanın olası bir sorunu Çocuk alerjik reaksiyon olasılığıdır. Yumurtanın ana alerjen bileşeni, yumurtanın beyazında bulunan bir protein olan albümindir. Bazı alerjik çocuklar yumurta sarısını yiyebilir ancak yumurta akı yiyemezken, diğerleri tüm yumurtaya tepki gösterir. Çocuklar genellikle 5 yaşına kadar yumurta alerjilerini artırır, bu nedenle çocuğunuz yaşamda daha erken bir reaksiyon gösterirse, 5. doğum gününden sonra yumurtaları güvenle tekrar başlatabilirsiniz.
Öneriler
Geçmişte, tıbbi Yetkililer, ebeveynlere 2 veya 3 yaşına kadar yumurta dahil olmak üzere potansiyel olarak alerjenik yiyecekler sunmalarına devam etmelerini tavsiye etti. Ancak, 2008'de Amerikan Pediatri Akademisi, alerjik yiyeceklerle ilgili yönergelerini, potansiyel olarak sınırlandırmanın gerekli olmadığını belirterek revize etti. alerjenik yiyecekler, böylece katı yiyecekler sunmaya başlar başlamaz yumurta servis edebilirsiniz. Dünyanın birçok yerinde yumurta sarısı, yaklaşık 6 aylıkken çocuklara tanıtılan ilk yiyecekler arasındadır. Ailenizde yumurta alerjisi geçmişiniz varsa, çocuğunuza ne zaman yumurta vereceğiniz konusunda çocuğunuzun doktoruyla konuşun.
Beslenme
Yumurtalar, çocuğunuzun günlük menüsüne sağlıklı bir katkı olabilir. Yumurtalar harika bir protein kaynağıdır ve ayrıca bol miktarda demir sağlarlar, bu da onları sık sık demir eksikliği riski altında olan 6 ila 12 aylık bebekler için mükemmel bir seçim haline getirir. Yumurtalar aynı zamanda iyi bir riboflavin ve selenyum kaynağıdır.
Çocuğunuza yumurta eklemeyi seçerseniz seçin, sunduğunuz yumurtaların iyice pişirildiğinden emin olun. Pişmemiş veya kısmen pişmiş yumurtalar gıda zehirlenmesine neden olabilecek tehlikeli bir bakteri olan salmonella'yı taşıyabilir. Yaklaşık 20.000 yumurtadan sadece biri patojeni taşıyor olsa da, enfekte olmayan yumurtalardan ayırt edilemeyen yumurtaları. Çocuklar özellikle gıda zehirlenmesine karşı hassastır. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine göre, 5 yaşın altındaki çocuklara diğer tüm yaş gruplarından daha sık salmonella enfeksiyonu teşhisi konulmaktadır.