|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Aile Sağlığı
Sağlığı ve Hastalıkları

İlk Trimesterde Bebeğin Gelişim Süreci

İlk trimester olarak bilinen gebeliğin ilk 12 haftası, doğmamış bebeğinizdeki değişiklik ve büyümeyle doludur. Yaygın bir yanılgıya rağmen hamile kalmaz, anında sperm vücudunuza girer. Hamile kalmanız için sürecin tamamlanması iki hafta kadar sürer. Hamileliğiniz olduğunda, doğacak çocuğunuzun gelişimi hızlıdır.

Üçüncü Hafta

Fallop tüplerinden birinin içinde eşinizin spermi ve yumurtanız bir araya gelip zigot. 46 kromozomdan yapılmıştır - her bir partnerden 23 tanesi - bu tek hücreli vücut çocuğunuzun cinsiyetinde, özelliklerinde ve kişiliğinde büyük rol oynar. Oluşturulduktan sonra, zigot fallop tüpünü terk eder ve embriyoyu oluşturan en içteki hücreler ve embriyoyu besleyen ve koruyan diğerleri ile sıkıca örülmüş hücrelere ayrılırken uterusa doğru hareket eder.

Bu aşamada blastosist olarak adlandırılan zigot uterusa doğru ilerler. Bir kez orada, bakım için uterus duvarına gömülür ve plasenta büyüyen çocuğunuzu beslemek için gelişmeye başlar.

Beşinci Hafta

Doğmamış bebeğin 1/4 inç uzunluğundan daha az olmasına rağmen, beyni, kalbi, omuriliği ve diğer hayati organları beşinci haftada oluşmaya başlar. Bebeğin dolaşım sistemi de gelişimin ilk aşamalarına başlar. Beşinci hafta embriyonik dönemin başlangıcıdır.

Altıncı ve Yedinci Hafta

Bebeğinizin temel yüz özelliklerinden bazıları şimdi altıncı ve yedinci haftalarda görülebilir ve kalbi kan pompalamaya başlar. Kolların ve bacakların başlangıcını bile filizlendiriyor. Burun delikleri, göz mercekleri ve uzun kollar belirginleşir. Bebek şimdi bir inç uzunluğunun 1 /4'ü /1 /3'ü arasında.

Sekizinci Hafta

Bacaklar ve kollar uzadıkça ve parmaklar gelişmeye başladığında bebeğiniz onu 1 /2- hareket ettirmeye başlar. Sekizinci hafta boyunca inç gövdesi, bu hareket sizin tarafınızdan tespit edilemez. Ayrıca bir üst dudak ve burun geliştirir ve meme uçları ve gözleri görünürdür.

Dokuzuncu ve Onuncu Hafta

Bebeğinizin kollarında kemikler oluşmaya başlar, şimdi dirseklere doğru bükülür. Bebeğinizin ayak parmakları da gelişmeye başlar ve göz kapakları ve kulakları oluşmaya devam eder. Bir inç uzunluğunda 3/4 kadar olabilir. Genitaller oluşmaya başlar, ancak bu noktada bebeğinizin cinsiyetini belirlemek için çok erken. 10. haftada bebeğinizin kafası daha da yuvarlaklaşır, boyun gelişmeye başlar ve göz kapakları kapanmaya başlar.

On birinci ve Onikinci Hafta

11. haftada bebeğiniz embriyonik dönemi sona erdirir ve fetus aşamasına girer. Fetüs dış cinsel organ geliştirmeye başlar, yaklaşık 8 gram ağırlığında, göz kapakları ve kulak ağrıları kaynaşmış ve karaciğerde kırmızı kan hücreleri oluşturuyor. İlk trimesterin son haftasında bebeğiniz tırnaklarını büyütür, yaklaşık 2.5 inç uzunluğunda ve yaklaşık 14 gram ağırlığındadır.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır