| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Aile Sağlığı |

Sağlığı ve Hastalıkları

30 Hafta Fetusun Gelişimi

30 haftalık bir fetüs vade tarihinden yalnızca on hafta uzakta ve geliştirme vahşi bir hızla ilerliyor. Bu noktada, bebek büyük organların gelişiminin çoğunu tamamlamış ve çabalarını daha büyük, daha güçlü ve doğumdan sonra onu devam ettirecek yağ üzerine koymaya yoğunlaştırmaktadır.

Büyüme

30 haftada gelişmekte olan bir bebek yaklaşık 15 1/2 ila 17 inç uzunluğundadır ve yaklaşık 3 kilo ağırlığındadır. Bebek, 1/2 pnm amniyotik sıvıya kadar yastıklanır, çünkü bebek en kısa zamanda rahim içinde daha fazla yer kaplar ve içine sığabilecek amniyotik sıvı miktarını sınırlandırır. > Görünüm

Bebeği son 14 ila 15 hafta boyunca kaplayan lanugo adı verilen ince saçlar, 30 haftada düşmeye başlar. Bu dökülme yavaş bir işlemdir ve doğuma kadar devam eder. Bazı bebekler hala görülebilen küçük bir lanugo ile doğar. Doğmamış bebeğin 30 haftada mükemmel bir şekilde oluşturulmuş minik tırnaklar ve ayak tırnakları vardır ve ince derisinin altına giderek daha fazla yağ koyarken dolgunlaşır. Büyüyen beynine yer açmak için başı büyüyor.

İç Organlar

Hızlı bir hızla büyüyen beyin, insan beyninin yerine karakteristik kırışıklıkları ve kıvrımlarını geliştirmeye başladı. tamamen pürüzsüz olmak. 30 haftalık cenin de kendi vücut ısısını düzenleme yeteneğini geliştirmeye başlıyor. Kemik iliği artık anneden hücrelere güvenmek yerine kendi başına kırmızı kan hücreleri üretiyor ve bebeğin kemiklerinin dış kısmı sertleşiyor.

Senses

30. haftada bir fetüs başladı aydınlık ve karanlık arasındaki farkı ortaya koymak ve şimdi gözlerini açıp kapama yeteneğine sahiptir. Başını, annenin karnına yönelik bir el feneri gibi parlak bir ışığa çevirir. Duruşması da bu noktada oldukça gelişmiştir ve onunla konuşurken ya da şarkı söylediğinde annesinin sesini tanıyabilir.

Davranış

30. haftada bir fetüs net bir uyku geliştirdi ve hareket veya durgunluk zaman dilimleri biçiminde annesine görünebilecek uyanma döngüsü. Annesi ayrıca, 30 haftalık fetusun sık sık uyanık olduğu zamanlarda oldukça aktif olduğu için tekmeleme, vuruş yapma ve zorlama hissetme olasılığını da hissedebilir. İki saatte bir ondan fazla hareket tipiktir. Diğer davranışlar bebek şimdi hıçkırık, nefes alıp verme, göz kırpma, yutma ve öksürme yeteneğine sahip. , , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com