| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Zararlı Kimyasal Reaksiyonların İlk 10 Listesi

Kimya çok eğlenceli olabilir, ancak farklı unsurları birleştirirken, dikkatli olmak ve ne olacağını bilmek çok önemlidir. Bunun nedeni bazı reaktiflerin havaya salınan çok tehlikeli kimyasallar olabileceği, diğer reaksiyonların ekzotermik olduğu ve çok yüksek sıcaklıklara ısınmaya başlayacağıdır. Bu nedenle, kimyasal reaksiyonlar yaparken her zaman dikkatli olmalısınız. Bu nedenle, kimya alanındaki en zararlı reaksiyonları bilmek her zaman avantajlıdır.

Bleach

Evinizdeki diğer kimyasal maddelerle karışırlarsa ev eşyaları çok tehlikeli olabilir. Çamaşır suyu, herhangi bir şeyle karıştırılabilecek en reaktif ve tehlikeli kimyasallardan biridir. Evimizdeki herhangi bir şeyle ağartmak tehlikeli olabilir, çünkü ev ürünlerimizin bileşenlerini asla bilemeyebiliriz. Çamaşır suyu en az miktarda amonyakla karıştırılırsa, çok zehirli ve tehlikeli bir duman havaya karışacaktır. Zehirli kimyasal dumanlar sağlığa zararlıdır.

Asitler ve Bazlar

Asitler ve bazlar birlikte çok reaktif olabilir. Fen dersinde (kontrollü bir ortamda) küçük konsantre miktarları asit ve baz birlikte karıştırın. Ancak, kontrollü bir ortamda değilseniz, asitleri ve bazları karıştırmaktan kaçının. Çok şiddetli reaksiyon gösterirler ve kimyasal yanıklara neden olurlar.

Metalik Toz

pp’s Ward’s Natural Science’a göre, alüminyum metalik tozu asitlerle birlikte kullanıldığında çok tehlikeli reaksiyona girer. Tepkimeye girmesi için en tehlikeli element alkalilerdir. Bu iki kimyasal madde reaksiyona girdiğinde, çok yanıcı olan havaya hidrojen gazı salınır. Bu nedenle, bu iki kimyasal maddenin karıştırılması yangın tehlikesi olarak kabul edilir.

Magnezyum Metal

Magnezyum metali çok tehlikelidir çünkü nemle reaksiyona girer ve nem birden fazla kaynaktan elde edilebilir. Birisi bu reaksiyondan habersiz ve gerekli önlemler alınmazsa kaza olabilir. Magnezyum metal ve nem, yanıcı hidrojen üretir; bu da alüminyumun metalik tozu ile birleştiğinde, ciddi bir yangın tehlikesidir. Magnezyum metali, diğer birçok bileşikle de şiddetli şekilde reaksiyona girer.

Hidroklorik Asit

Yaygın olarak HCI olarak adlandırılan hidroklorik asit, oldukça güçlü bir asittir ve çok reaktif olabilir - özellikle bazlarla. Konsantrasyon yeterince yüksekse, kimyasal yanıklara neden olabilir ve kumaştan delikler açabilir. Hemen hemen metalleri korozyona uğratır ve aynı zamanda hidrojen gazı açığa çıkarır. Ayrıca son derece yanıcıdır.

Thermite

Termit, alüminyumun demir tarafından oksitlendiğinde veya bir arada karıştırılıp hafifçe ısıtıldığında (doğal olarak gerçekleşebilir) üretilir. Bu işlem 2500 dereceye kadar ısınabiliyor. Reaksiyon tehlikelidir ve neredeyse durdurulamaz, çünkü boğulamaz (kendi oksijeni sağladığı için) ve suyla dışarı atılamaz (ıslak yanar). Yangına neden olacak ve havalarında hidrojen gazı oluşturacak - durmasını daha da imkansız hale getirecek.

Asit Yağmuru

Asit yağmuru insan yapımı bir felakettir. Çevreye kükürt dioksit salındığında oluşur. Kömür ve yağ yakmak suretiyle oluşan kükürt dioksit yükselir ve bulutlarla karışır. Bulutlarda hidrojen peroksit bulunduğundan, hidrojen peroksit ve sülfür dioksit arasındaki kimyasal reaksiyondan sülfürik asit üretilir. Buna asit yağmuru denir.

Nitrogliserin

Nitrogliserin çoğu patlayıcıyı yapmak için kullanılan üründür. Çok kolay patlayacak çok reaktif bir bileşendir. Nitrogliserin çok dengesizdir ve yaygın olarak sıvı, toz veya tablet olarak bulunur.

Küresel Isınma

Küresel ısınma, kimyasal reaksiyonun kendisi değil, uzun kimyasal reaksiyon zincirinin bir sonucudur. Küresel ısınmaya neden olan kimyasal reaksiyonlar karbondioksit, kükürt dioksit, metan ve diğer sera gazları üreten reaksiyonlardır.

Kimyasal Silahlar

Kimyasal silahlar, bugüne kadar yapılmış en tehlikeli ve zararlı kimyasal reaksiyonlardır. Yıkıcı olacak şekilde inşa edilmişler ve tam olarak bunlar. Atom bombası gibi kimyasal silahlar, büyük miktarda ısıtılmış gaz üretmek için birkaç farklı kimyasal reaksiyon kullanmaktadır - bu sadece büyük bir patlamaya neden olmakla kalmaz, yüzlerce kilometre uzaklıktaki insanlara zarar verebilecek gazlar üretir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com