|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Su Şişelerinin Tarihi

Şişelerden su taşıma ve tüketme eğilimi son yıllarda giderek daha popüler hale gelmiştir. Su şimdi hem kolaylık hem de taşınabilirlik için plastik şişelerde, soğutucularda ve sürahilerde paketlenmiştir. Bu gelişmenin zaman içinde nasıl gerçekleştiği, şişelenmiş su tüketen ve onu içeren plastik hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyenler için ilginç olabilir.

Önem

İnsanlık tarihinin başlangıcından beri insanlar aradılar. tatlı suyu kaynağından yaşam alanlarına taşımanın yolları. Romalılar su kemerlerini ilk binyılın başında şehirlere su sağlamak için inşa ettiler ve suyu daha küçük miktarlarda taşımak için vazolar ya da hayvan derileri kullanıldı. Diğer kaplar kil veya dokuma malzemelerden yapılmıştır. Savaş sırasındaki askerlerin hareketliliği, yürüyüş gibi açık hava etkinliklerinin artması ve uzun mesafelerde otomobille seyahat etme gibi artış, insanların taşınabilir su taşıması gerekliliğini etkiledi. Şişelenmiş Su Firmaları

Bazı popüler markalar şimdi şişelerde satılan su bir süredir çevrede, diğerleri ise daha yeni kaynaklardan oluşuyor. 1395'den beri İtalya'da San Pellegrino'dan maden suyu çekildi ve üretildi. Evian'ın kökleri 1826'da başladı. Yerel bir Fransız doktor, 1898'de Perrier şirketine başladı ve şişelerde kullanılan su, Les Bouillens adlı bir Roma spa'sından çekildi. Deer Park 1873 yılında New York pazarı için kuruldu. Artık ikisi de Nestle şirketine ait.

İlk önce, bu şirketler sularını cam şişelerde sattı. Rönesans döneminde Leonardo DaVinci tarafından belirli bir plastik türü icat edilmesine rağmen, plastik su için 20. yüzyılın ortalarına kadar yaygın olarak kullanılmadı. Bu, malzemenin imalat maliyetinin yüksek olmasından kaynaklanıyordu. Yüksek yoğunluklu polietilen uygulandıktan sonra, plastik 1960'ların sonunda başlayan tercih edilen seçenek haline gelir. Kısa süre sonra, daha geleneksel olmayan şirketler şişelerde su satmaya başladı. Pepsi-Co Corporation'a ait olan Aquafina, 1994 yılında dağıtıma başladı. Coca-Cola Şirketi, Aquafina'nın 1999'da kendi markası Dasani ile popülerliğine bir cevap verdi.

Düşünceler

Şişelenmiş suyun popülaritesi, kaynağına ilişkin ilgi ve sorulara yol açmıştır. Ulusal Kaynaklar Savunma Konseyi tarafından 2004 - 2008 yılları arasında gerçekleştirilen bir araştırmaya göre, Amerika Birleşik Devletleri'nde satılan şişelenmiş suyun yaklaşık yüzde 25'i yer altı suyu kaynağından kaynaklanıyor. Çalışma, "su şişeden çıktığı için musluktan gelen sudan daha temiz veya daha güvenli olduğuna dair hiçbir güvence yoktur." Diğer üreticiler, ürünlerini "ekstra saflaştırılmış", "vitamin açısından zenginleştirilmiş" veya "tamamen doğal" olarak markalaştırarak, şişelenmiş yeraltı suyunun tepkileri konusunda aklını hafifletmeye çalıştı. Ayrıca, plastiğin içinde tutulan kimyasalların içerikleri etkileyip etkilemediğine dair endişeler de ortaya çıktı. Bazı su şişelerinde bulunan BPA veya Bisphenol-A olarak bilinen bir kimyasal maddeye karşı bir tepki, kimyasalın kanser gibi sağlık sorunlarıyla bağlantılı olabileceğinden endişe duyan tüketici izleme grupları tarafından başlatıldı. Şimdi, bazı şişelenmiş su ve plastik şirketleri konteynerlerini BPA'sız olarak tanıtıyorlar.

Fun Fact

Amerika Birleşik Devletleri'nde her yıl 50 milyar şişe su, her yıl 200 milyar dolar The New York Times’taki Mayıs 2008 tarihli bir makaleye göre,

Son Gelişmeler

1990’ların sonunda Voss, Ty Nant ve Evamor pazarlama artezyen markaları ile yüksek kaliteli su markaları ortaya çıktı. veya lüks müşterilere yüksek arıtılmış su. 12. yüzyılın sonlarından bu yana, su içeren şişelerin çoğu bir boyun ile yapıldı, ancak şimdi su her türlü kabın içine koyuldu. Bu eğilim ile birlikte şişe şekilleri ve ebatları gelişti ve farklı malzemeler kullanıldı. Su artık sürahiler, teneke kutular, çoklu galon boyutlu plastik ve hatta alüminyum şişelerde satılmakta ve taşınmaktadır.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]